A csupa szilva süti elnevezés egy kissé csalóka, ugyanis ebbe az édességbe az ősz másik nagy kedvence, körte is került. A két gyümölcs remekül megfér egymás mellett, hiszen a szilva sütés után lágy és krémes lesz, a körte pedig kellemesen megpuhul, de megtartja formáját.
A finom, illatos, csupa szilva süti remek választás a hűvös, őszi estékre, különleges hozzávalóival a családot és a barátokat egyaránt elvarázsolhatjuk vele. Ha van kedved hozzá, akkor próbáld ki te is a Vidék íze magazin kiváló receptjét.
Így készül a Vidék íze magazin mennyei édessége, a csupa szilva süti!
Hozzávalók:
50 dkg magozott szilva
1 körte
olívaolaj
1,5 evőkanál barna cukor
1 kávéskanál őrölt fahéj
5 dkg rizsliszt
2 dkg hajdinaliszt
4 dkg rizsdara
1 kávéskanál sütőpor
1 evőkanál útifűmaghéj
édesítőszer vagy cukor
2 tojás
kb. 1 dl víz
só
1 kávéskanál vaníliapaszta
Elkészítés:
Egy hosszúkás sütőformát kikenünk olívaolajjal. Belerakjuk a kimagozott szilvát és a meghámozott, kockákra vágott körtét. Megszórjuk a barna cukorral és az őrölt fahéjjal.
Összekeverjük a háromféle lisztet a sütőporral és az útifűmaghéjjal. A két tojást felverjük egy szűk deci vízzel és a vaníliapasztával.
Összedolgozzuk a folyadékot a lisztkeverékkel, majd adunk hozzá 1-2 evőkanálnyi cukrot vagy ennek megfelelő mennyiségű édesítőszert.
Ráöntjük a formában várakozó gyümölcsre, villával kicsit eligazgatjuk, hogy jól be tudjon folyni a szilva és a körte közé.
180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és körülbelül fél óra alatt megsütjük. Rácson hűtjük, utána vastagabb szeletekre vágjuk.
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.