A gyors ebédek (vagy vacsorák) általában kevés alapanyagból készülnek, ám ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy unalmasnak, ízetlennek kell lenniük! Kevésből is lehet sokat, ráadásul nagyon finomat készíteni. A csirkemell gyorsan elkészül, a bacon igazi ütőkártya, a krumplipürét pedig nincs, aki ne szeretné. Ez a három együtt igazi mesterpáros, a csirkesaslik mellé kínált burgonyapürét pedig a sült fokhagyma teszi izgalmassá.
A burgonyapürét mi magyarok nagyon szeretjük, a vasárnapi ebédkor felszolgált rántott húsok elmaradhatatlan kísérője. Amilyen egyszerű, olyan nagyszerű köret, amit ráadásul ezerféleképpen ízesíthetünk. Gazdagíthatja vaj, tej, tejszín, parmezán, sült szalonna zsírja, szerecsendió és fokhagyma is. De ne álljunk meg egyszerűen a fokhagymapornál, használjunk inkább sült fokhagymát ízesítőként! Ennek az íze ugyanis teltebb, gazdagabb, már-már édeskés aromájú.
Lengyel Erika, a Mindmegette maestrója és az Anyukonyha vezetője pontosan tudja, mit szeretnek a gyerekek, hiszen két lánya és két fia van. Nemcsak arra kell megoldást találnia, hogy négy különböző ízlésű gyerek is elégedett legyen és tele legyen a hasuk, de arra is, hogy az ételt a munkanap végén hamar, kevés munkával varázsolja az asztalra. Így született meg a csirkesaslik ötlete, amihez nem sok dolog kell, a végeredmény mégis mennyei.
Hozzávalók:
A sült fokhagymához:
A krumplipüréhez:
A saslikhoz:
Elkészítés:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.