Alapételek

Csirkesaslik sült fokhagymás burgonyapürével, az álom finom gyors ebéd bármely napra

Tényleg gyorsan elkészül, ráadásul másnap is finom a csirkesaslik, amihez nem sima, hanem sült fokhagymával fűszerezett burgonyapüré a köret. A csirkesaslik ízéről mindössze három fűszer, meg persze az elmaradhatatlan bacon gondoskodik.

A gyors ebédek (vagy vacsorák) általában kevés alapanyagból készülnek, ám ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy unalmasnak, ízetlennek kell lenniük! Kevésből is lehet sokat, ráadásul nagyon finomat készíteni. A csirkemell gyorsan elkészül, a bacon igazi ütőkártya, a krumplipürét pedig nincs, aki ne szeretné. Ez a három együtt igazi mesterpáros, a csirkesaslik mellé kínált burgonyapürét pedig a sült fokhagyma teszi izgalmassá.

Baconös csirkesaslik sült fokhagymás burgonyapürével
Baconös csirkesaslik sült fokhagymás burgonyapürével
FOTÓ: GYARMATI LÁSZLÓ / MINDMEGETTE

A burgonyapürét mi magyarok nagyon szeretjük, a vasárnapi ebédkor felszolgált rántott húsok elmaradhatatlan kísérője. Amilyen egyszerű, olyan nagyszerű köret, amit ráadásul ezerféleképpen ízesíthetünk. Gazdagíthatja vaj, tej, tejszín, parmezán, sült szalonna zsírja, szerecsendió és fokhagyma is. De ne álljunk meg egyszerűen a fokhagymapornál, használjunk inkább sült fokhagymát ízesítőként! Ennek az íze ugyanis teltebb, gazdagabb, már-már édeskés aromájú.

Így készül a csirkesaslik és mellé köretként a sült fokhagymás burgonyapüré

Lengyel Erika, a Mindmegette maestrója és az Anyukonyha vezetője pontosan tudja, mit szeretnek a gyerekek, hiszen két lánya és két fia van. Nemcsak arra kell megoldást találnia, hogy négy különböző ízlésű gyerek is elégedett legyen és tele legyen a hasuk, de arra is, hogy az ételt a munkanap végén hamar, kevés munkával varázsolja az asztalra. Így született meg a csirkesaslik ötlete, amihez nem sok dolog kell, a végeredmény mégis mennyei.

Hozzávalók:

A sült fokhagymához:

  • 1 fej fokhagyma
  • 1 ek. olívaolaj

A krumplipüréhez:

  • 70 dkg burgonya
  • 2 ek. vaj
  • 2 dl tej
  • fél tk. só

A saslikhoz:

  • 50 dkg csirkemell
  • bors
  • pirospaprika
  • 25 dkg bacon
  • olaj (a sütéshez)

Elkészítés:

  1. Első lépésként elkészítjük a körethez a sült fokhagymát. A fokhagyma tetejét levágjuk, ráhelyezzük egy darab alufóliára, meglocsoljuk olívaolajjal és becsomagoljuk. 200 Celsius-fokon 40 perc alatt megsütjük.
  2. Amíg sül a fokhagyma, addig meghámozzuk a burgonyát, felkockázzuk és enyhén sós vízben megfőzzük. A főtt krumplit leszűrjük és félretesszük.
  3. A baconös csirkemellhez a húst vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk pirospaprikával.
  4. Egy deszkára fektetjük a baconszeleteket úgy, hogy egymást picit fedjék. A baconre helyezzük a fűszeres csirkemellszeleteket, szorosan feltekerjük és két-három centis darabokra vágjuk. A falatokat nyársra szúrjuk, kb. hármat-hármat egy pálcikára és kevés olajon, serpenyőben mindegyik oldalát pár perc alatt készre sütjük.
  5. A megsült fokhagymát hozzányomjuk a kifőtt burgonyához, hozzáadjuk a vajat és a tejet, megsózzuk és krémesre pürésítjük.
    A kisült csirkemellsaslikot burgonyapürén tálaljuk, ezzel el is készült a finom ebéd.

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.