Alapételek

A zöldborsós csirkeragu lesz a gyerekek új kedvence, munka után seperc alatt elkészítheted

A borsó a gyerekek egyik kedvence, nem véletlenül jött létre a rizibizi sem. A zöldborsóból viszont nemcsak főzelék vagy leves, hanem vele csirkeragu is készíthető. Íme egy pofonegyszerű és gyors, na meg nagyon finom gyerekbarát fogás, a zöldborsós csirkeragu receptje.

A zöldborsós csirkeragu nemcsak azért szuper kaja, mert finom, hanem mert villámgyorsan elkészíthető, ráadásul könnyű is. Ha munka után kell vacsorát készítened a családnak, esetleg másnapra ebédet főzni, akkor ez remek választás. A csirkeragu amúgy is igazán kedvelt étel szinte mindenhol, ezt pedig borsó is gazdagítja, szóval ha van a fagyóban nálad is egy bontott, már csak félig lévő zöldborsós zacskó, akkor készítsd el ezt a receptet!

Zöldborsós csirkeragu
FOTÓ: MINDMEGETTE

A zöldborsós csirkeragu pofonegyszerű receptje, seperc alatt elkészül

Nem viccelünk, amikor azt írjuk, hogy nagyon hamar elkészül ez az étel. A csirkemellet csíkokra vágjuk, olajon lepirítjuk, majd fűszerezzük sóval és borssal, ezután hozzáadjuk a zöldborsót és a fűszereket, meg a paradicsompürét és a mustárt, felöntjük egy kis vízzel, hogy legyen szaftja és készre főzzük. Ha megy a multitasking, akkor ezzel párhuzamosan fel is tehetünk főni rizst, hiszen ez szuper köret ehhez a zöldborsós csirkeraguhoz.

Hozzávalók a zöldborsós csirkeraguhoz:

  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 2 ek. olívaolaj
  • bors
  • 25 dkg zöldborsó
  • 1 tk. paradicsompüré
  • 2 db vöröshagyma
  • petrezselyem
  • fokhagyma
  • 1 csipet oregánó
  • 1 tk. kakukkfű
  • 1 tk. mustár

A tökéletes pergős rizs titka, íme a recept

A rizst moshatjuk és piríthatjuk is, de akár a kettő metódust együtt, egymás után is alkalmazhatjuk. A rizst azért szokták átmosni, hogy kiázzon belőle a felesleges keményítő, a pirítás viszont sokak szerint elmaradhatatlan, hiszen ettől is jobb lesz a főtt rizs íze.

A rizst mindenképpen meleg vagy forró vízzel érdemes felönteni, és mégpedig kétszeres mennyiséggel, ezután gyorsan hozzá kell adni a sót, elkeverni és lefedni. Fontos az időtartam, a rizst ugyanis 13-15 percig főzzük alacsony lángon, majd elzárjuk alatta a hőforrást és lefedve pihentetjük kb. 10-20 percig, hogy az összes megmaradt vizet és nedvességet magába szívja. Ezután nincs más, mint egy villával fellazítani, majd pedig tálalni a köretet.

A pergős rizs receptje:

  1. A hosszúszemű rizst minimum négyszer átmossuk, majd lecsepegtetjük. Ezután egy teflonos főzőedényben olajat hevítünk, erre az olajra öntjük a rizst, megsózzuk, és folyamatos keverés mellett kissé megpirítjuk.
  2. Kétszeres mennyiségű, vagyis 2 bögre vizet felforralunk. A hagymát megpucoljuk, az egyik végét kereszt alakban bevágjuk.
  3. A felforralt vizet óvatosan a rizshez öntjük, vigyázva a felcsapódó gőzre, egyszer megkeverjük, belerakjuk a hagymát, lefedjük, és takarék lángon 13 percig főzzük, közben nem vesszük le a fedőt, és nem keverjük meg.
  4. Amint lejárt a főzési idő, az edényt azonnal levesszük a tűzről, majd lefedve (legjobb konyharuhával) 20 percig pihentetjük. Ezalatt az esetlegesen megmarad vizet is felveszi a rizs. Ezután kivesszük a hagymát, összekeverjük, és máris tálalható a tökéletes pergős rizsköret.

 

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.