A zöldborsós csirkeragu nemcsak azért szuper kaja, mert finom, hanem mert villámgyorsan elkészíthető, ráadásul könnyű is. Ha munka után kell vacsorát készítened a családnak, esetleg másnapra ebédet főzni, akkor ez remek választás. A csirkeragu amúgy is igazán kedvelt étel szinte mindenhol, ezt pedig borsó is gazdagítja, szóval ha van a fagyóban nálad is egy bontott, már csak félig lévő zöldborsós zacskó, akkor készítsd el ezt a receptet!
Nem viccelünk, amikor azt írjuk, hogy nagyon hamar elkészül ez az étel. A csirkemellet csíkokra vágjuk, olajon lepirítjuk, majd fűszerezzük sóval és borssal, ezután hozzáadjuk a zöldborsót és a fűszereket, meg a paradicsompürét és a mustárt, felöntjük egy kis vízzel, hogy legyen szaftja és készre főzzük. Ha megy a multitasking, akkor ezzel párhuzamosan fel is tehetünk főni rizst, hiszen ez szuper köret ehhez a zöldborsós csirkeraguhoz.
A rizst moshatjuk és piríthatjuk is, de akár a kettő metódust együtt, egymás után is alkalmazhatjuk. A rizst azért szokták átmosni, hogy kiázzon belőle a felesleges keményítő, a pirítás viszont sokak szerint elmaradhatatlan, hiszen ettől is jobb lesz a főtt rizs íze.
A rizst mindenképpen meleg vagy forró vízzel érdemes felönteni, és mégpedig kétszeres mennyiséggel, ezután gyorsan hozzá kell adni a sót, elkeverni és lefedni. Fontos az időtartam, a rizst ugyanis 13-15 percig főzzük alacsony lángon, majd elzárjuk alatta a hőforrást és lefedve pihentetjük kb. 10-20 percig, hogy az összes megmaradt vizet és nedvességet magába szívja. Ezután nincs más, mint egy villával fellazítani, majd pedig tálalni a köretet.
A pergős rizs receptje:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.