A bundás kenyér klasszikus ráérős reggeli, amit egy pohár édes teával szeretünk a legjobban. Készíthetünk töltött verziót is, sonkával és sajttal, de mindezt ki is ránthatjuk, így lesz igazán ropogós és ellenállhatatlan!

A bundás kenyér az egyik legjobb reggeli, amit frissen sütve, jól megfokhagymázva, egy pohár langyos teával szeretünk igazán. A bundás kenyérből az alapváltozat a legfinomabb, de létezik töltött, sőt édes verziója is, mi most azonban egy másik különlegességet, egy ropogós finomságot hoztunk el receptként. A bundáskenyér-rolád gyorsan megvan és annyira jó, hogy a gyerekek odáig lesznek majd érte!

Bundáskenyér-rolád
Gyors, egyszerű és ropogós, ez a bundáskenyér-rolád receptje
FOTÓ: GYARMATI LÁSZLÓ / MINDMEGETTE

A bundás kenyeret a már picit szárazabb, szikkadt kenyérből a legjobb elkészíteni, ekkor szívja magába a legtöbb tojást. Nem beszélve arról, hogy így a több napja a pulton álló pékáru is új életre kel, és nem kell senkinek a száraz kenyérből szendvicset készítenie, a bundás kenyér pedig olyan, aminek nehezen lehet ellenállni. A bundáskenyér-roládhoz azonban nem a vekni, hanem a toastkenyér a jobb, azt lehet ugyanis igazán kilapítani anélkül, hogy morzsáira hullana!

Gyors és ropogós reggeli a bundáskenyér-rolád, íme a recept

A bundáskenyér-roládhoz, ehhez a ropogós tekercshez nem sok minden kell. A toastkenyér-szeleteken felül sonkára és sajtra lesz szükség, ezek lesznek a töltelék, a panírhoz pedig tojás, só, bors és végül zsemlemorzsa kell, meg persze olaj, amiben az egészet ropogósra sütjük! Az elkészítése, tehát a receptje nem bonyolult, sőt a gyerekek is segíthetnek kilapítani a kenyeret, megtölteni majd feltekerni a szeleteket!

Hozzávalók a bundáskenyér-roládhoz:

A bundáskenyérhez:

  • 8 szelet toastkenyér
  • 8 szelet sonka
  • 8 szelet sajt

A panírhoz:

  • 2 db tojás
  • bors
  • zsemlemorzsa

A sütéshez:

  • olaj

Elkészítés:

  1. A toastkenyér-szeleteket egy sodrófa segítségével kilapítjuk, majd ráhelyezünk egy-egy szelet sonkát és egy kis darab sajtot. Feltekerjük, majd a kenyérszelet legvégét enyhén benedvesítjük, így biztosan összetapad.
  2. A roládokat először sóval és borssal ízesített felvert tojásba mártjuk, majd zsemlemorzsába forgatjuk, végül forró olajban minden oldalát ropogósra sütjük. Tálalás előtt papírtörlőn a felesleges olajat leitatjuk róla.

Maradék kenyér felhasználása

A maradék pékáruk, elsősorban a kenyerek felhasználásra többféle módszer is létezik. A szikkadt kiflikből mákos guba vagy kiflikoch készíthető, a száradt zsemléből túróval töltött finomság készülhet, de a fasírtba is beledolgozhatjuk, ha előtte tejben megáztatjuk. Ugyanez a módszer játszik a száraz kenyér esetében is, de a még puha, viszont már több napja is a pulton pihenő kenyér remek alapja melegszendvicseknek, sima és töltött bundás kenyérnek. Ha már nagyon kemény a zsemle, a kenyér és a kifli, akkor pedig daráljuk le késes aprítóban és kész a házi panírmorzsa.

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.