Bulgogi marha, a különleges koreai recept, ha finom ebédet keresel

Az ázsiai konyha igazán kis szegletét ismerjük csak idehaza, sőt azok az ételek, amiket a kínai büfékben, kifőzdékben kapni sokszor nem is tükrözik hűen a valódi távol-keleti ízeket, ételeket. Szó se róla, az olyan büfés ételek, mint az illatos-omlós csirke, vagy a zöldséges, esetleg édes és ragacsos falatok is mind zseniálisak, de ezek sokszor a magyar és európai ízvilágra vannak hangolva, megszelídítik a tüzes és pikáns ázsiai sárkányokat.
A távol-keleti országoknak mind gazdag a konyhaművészete, kiismerni azokat szinte nem is lehet teljesen, és egy-egy étel sem feltétlenül írja le pontosan a helyi gasztronómiát. Elég csak arra gondolni, hogy habár a külföldiek a gulyással azonosítják Magyarországot, mennyire nem csak ebből áll hazánk konyhája. Egy országot azonban igazán jól meg lehet ismerni gasztronómiája, a felhasznált alapanyagok vagy éppenséggel azok hiánya alapján is, így az evés valóban összehozhatja az embereket.
A koreai konyha egyik ismert fogása például a bulgogi marha (pulgogi), aminek szó szerinti jelentése az, hogy "tűzhús", ami az elkészítés módjára, grillezésre utal. A bulgogit vékonyra szeletelt marhahúsból (bélszínből) vagy sertéshúsból készítik, marinálják, pácolják, majd megsütik és salátával, rizzsel, kimchivel és különféle édes-savanyú, illetve csípős szószokkal kínálják.
Heni, a Mindmegette maestrója és az ázsiai ízek szakértője ezúttal a bulgogi marhát készítette el videón. Lépésről lépésre összeállította a pácot, kisütötte a húst, majd azt is megmutatta, hogyan érdemes fogyasztani ezt a húsételt.
Hozzávalók a bulgogi marhához:
A páchoz:
A sütéshez:
A tálaláshoz:
Elkészítés:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.