A klasszikus paradicsomos bruschetta receptje az olasz ízvilág esszenciáját sűríti egyetlen falatba, így nem csoda, hogy különösen kedvelt előétel. A friss, lédús paradicsom, az illatos bazsalikom és az aranyló olívaolaj együttese nemcsak egyszerű, de rendkívül ízletes és harmonikus kombináció.
A bruschetta az olasz konyha egyik legegyszerűbb, mégis legnépszerűbb előétele, amely méltán vált ismertté világszerte. Bár sokféle változata létezik, az eredeti olasz bruschetta receptjét a letisztultság jellemzi: pirított kenyérszelet, fokhagyma, olívaolaj, valamint friss alapanyagok – elsősorban paradicsom és bazsalikom. Története egészen az ókori Rómáig vezethető vissza, amikor a frissen préselt olívaolajat csepegtették a kemencében sült kenyérre, majd azt sóval és fokhagymával ízesítették. A bruschetta eredete tehát körülbelül egyidős lehet az olívaolajéval. Az első írásos recept Elizabeth David, brit szakácskönyvíró Italian Food című könyvéből maradt fenn 1954-ből.
A hagyomány ma is él, és a mediterrán életérzést hozza közelebb az otthonokba. A bruschetta népszerűségét annak köszönheti, ami egyébként oly jellemző az olasz ételekre: kevés, de kiváló minőségű alapanyagból készül. A paradicsomos alapváltozat mellett persze manapság sokan kísérleteznek például gombás vagy gyümölcsös verziókkal is, a variációknak csak a képzelet szabhat határt. Ugyanakkor az eredeti recept felülmúlhatatlan, és ideális választás bármilyen baráti összejövetelre, vagy lehet egy pohár bor mellé könnyű vacsora.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.