A tojás fantasztikus alapanyag, hiszen sokoldalúan felhasználható, ráadásul elképesztően egészséges. Tojásból rendszerint rántotta, tükörtojás és omlett készül, meg persze főtt formában is imádjuk, ki lágyabban, ki teljesen megfőzve szereti a sárgáját. Legyen bármelyik is, a főtt tojás nemcsak önmagában jó, nemcsak vajas kenyérre helyezhetjük vagy a rakott krumpliba rétegezhetjük a szeleteket, hanem készíthetünk belőle tojáskrémet is.
A tojáskrém remek szendvicsfeltét, amire extra sonka vagy szalámi sem kell, ugyanis ez a kence magában elég ízletes és laktató is. Mivel a tojás viszonylag semleges alapanyag, nagyon jól variálható, hogy milyen fűszereket adunk hozzá, sőt a főtt tojás reszelt formában akár töltelékanyag is lehet. Gazdagíthat más kencéket is, mint például a párizsis szendvicskrémet.
A tojás ezúttal viszont nem mellékszereplő, hanem főszereplő lesz, az oldalán a népszerű baconnel és a szintén kedvelt jalapeno paprikával.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Egy air fryerben készíthető rántotta, omlett, tükörtojás és főtt tojás is. Ehhez a nyers, egész tojásokat tegyük bele az air fryer kosarába és kapcsoljuk a gépet 130 Celsius-fokra, az időzítőt állítsuk 15 percre és a végeredmény tökéletes kemény tojás lesz. Ha egyáltalán nem szeretnénk vizet pazarolni, akkor a megfőtt tojást tegyük egy kis tálkába és hagyjuk szoba-hőmérsékleten kihűlni. Tovább fog tartani, mintha hideg vízzel átmosnánk, de környezetbarát megoldás.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.