Alapételek

45 perc alatt kész az ázsiai darált húsos ragu, ami párolt rizzsel kínálva remek ebéd

Fotó: Győri-Dani Balázs / © Mindmegette
Kevesebb mint egy óra alatt elkészül ez az ázsiai fűszerezésű étel, amit zöldségek is gazdagítanak. Az ázsiai darált húsos ragu alapanyagait kedvünk szerint alakíthatjuk, az alaprecept ugyanis könnyen a saját ízlésünkre szabható, univerzális, bombasztikus ételt eredményez.

Az ázsiai konyha nagyon kedvelt Magyarországon, szeretjük a koreai, thai, japán, vietnámi és kínai ételeket, bár egy-egy, itthon távol-keletinek hitt fogás inkább európai, mintsem ázsiai találmány. Ez az ázsiai darált húsos ragu sem echte keleti, ám magán hordozza a távol-keleti gasztronómia jellegzetes ízeit, így aki szereti az ilyen ételeket, annak ez a fogás is kedvencévé válhat!

Ázsiai darált húsos ragu
Ázsiai darált húsos ragu
FOTÓ: GYŐRI-DANI BALÁZS / MINDMEGETTE

Kevesebb mint egy óra alatt elkészül az ázsiai darált húsos ragu

Ebédnek, de könnyed vacsorának is beillik, ráadásul készülhet sertés-, marha- és pulykahúsból is, sőt morzsolt tofu is lehet az étel alapja. Ezt a receptet színes kaliforniai paprikával gazdagítottuk, de vékonyra szelt sárgarépa, cukkini, sőt akár bambuszrügy is kerülhet bele. Az ázsiai ízekről a halszósz, szójaszósz és az osztrigaszósz, meg persze a friss és szárított gyömbér gondoskodik.

A recept könnyen megtanulható és megjegyezhető, bármikor és bárhogyan variálható, igazi Jolly Joker. Ha gyors, mégis színes és finom, különlegesebb ebédet készítenél, ami dobozoláshoz, azaz meal prephez is kiváló, akkor ez a darált húsos recept neked kiált.

Hozzávalók 4 főre:

  • olaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 kis db gyömbér
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2-3 db kaliforniai paprika
  • 50 dkg darált hús
  • 1 mk. szárított gyömbér
  • 1 ek. halszósz
  • 1 ek. szójaszósz
  • 1 ek. sűrített paradicsom
  • 2 ek. osztrigaszósz
  • 1 tk. barna cukor
  • 2 szál újhagyma

Elkészítés:

  1. Egy serpenyőben olajat hevítünk és dinsztelni kezdjük a vöröshagymát. Rászórjuk az aprított gyömbért és addig hevítjük, amíg illatos nem lesz.
  2. Hozzáadjuk a szeletelt fokhagymát, összeforgatjuk, és jöhet bele a többféle színes paprika is. Addig pároljuk, amíg meg nem puhul, majd kiszedjük a serpenyőből.
  3. A serpenyőbe öntünk egy kevés olajat és fehéredésig pirítjuk a darált húst. Rászórjuk az őrölt gyömbért és jöhetnek az ázsiai fűszerek, mint a halszósz, szójaszósz, egy kevés sűrített paradicsom és az osztrigaszósz.
  4. Alapos keverés után kerül bele barna cukor és visszahelyezzük az előzőleg lepirított paprikát. A főzés végén belekeverjük a frissen aprított újhagymát, és öntünk alá egy deci vizet, ha szaftosabban szeretjük.

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.