A kormány intézkedésének eredményeképpen március közepétől várhatóan kedvezőbb áron juthatunk hozzá olyan alapvető élelmiszerekhez, mint a csirkemell, a csirkecomb, az egész csirke vagy épp a far-hát és a szárny. Válogatásunkban ezúttal ebből az árrésstopos alapanyagból állítottuk össze a legjobb csirkés recepteket.

A magas inflációra reagálva a kormány harminc alapvető élelmiszer árrésének csökkentéséről hozott döntést. Ez azt jelenti, hogy a kereskedő árrése nem haladhatja meg a 10 százalékot, vagyis valamennyivel olcsóbban juthatunk majd hozzá bizonyos alapanyagokhoz. A termékek között szerepel többféle csirkehús is, ami az egyik legkedveltebb hozzávaló a konyhában. Érdemes is gyakran fogyasztani, hiszen az egyik legegészségesebb húsfajta, mindenki számára jó választás. Íme 11 garantáltan jó recept, ha az árrésstop miatt gyakrabban veszel majd csirkét.

Recept
Mester
Sajtos-tejfölös rakott csirkemell
60 perc
4 adag
Megfizethető
Tovább a recepthez
recept
Recept
Rafinált
Klasszikus csirkepörkölt
180 perc
0 adag
Megfizethető
Tovább a recepthez
recept
Recept
Egyszerű
Csípős csirkeszárnyak
40 perc
4 adag
Átlagos
Tovább a recepthez
recept
Recept
Rafinált
Kijevi csirkemell rizibizivel
40 perc
2 adag
Megfizethető
Tovább a recepthez
recept
Recept
Egyszerű
Szaftos mézes-mustáros csirkemell
45 perc
4 adag
Megfizethető
Tovább a recepthez
recept
Recept
Egyszerű
Csirkecombok boros-mustáros szószban
90 perc
4 adag
Költséges
Tovább a recepthez
recept
Recept
Egyszerű
Egyserpenyős rizses-zöldséges csirke
75 perc
4 adag
Megfizethető
Tovább a recepthez
recept
Recept
Egyszerű
Krémes gombás csirke
30 perc
2 adag
Átlagos
Tovább a recepthez
recept
Recept
Egyszerű
Krumplis rakott csirke
75 perc
4 adag
Átlagos
Tovább a recepthez
recept
Recept
Egyszerű
Citromos-tárkonyos raguleves
50 perc
4 adag
Átlagos
Tovább a recepthez
recept
Recept
Egyszerű
Csirkecombok pékné módra
75 perc
4 adag
Átlagos
Tovább a recepthez
recept

Miért érdemes csirkehúst fogyasztani?

A csirkehús gazdag fehérjében, amely elengedhetetlen az izomműködéshez, a sejtek regenerációjához. Egy adag csirkemell akár 20-25 gramm fehérjét is tartalmazhat, ami hozzájárul a jóllakottság érzéséhez és a szervezet megfelelő működéséhez. Emellett alacsony zsírtartalmú, így ideális választás lehet azok számára, akik fogyni szeretnének vagy figyelnek a kalóriabevitelükre. A megfelelő elkészítési módszerekkel, például grillezéssel vagy párolással, még egészségesebbé tehetjük.

Ezenkívül számos fontos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, például B-vitaminokat (B6, B12), amelyek támogatják az anyagcserét, az idegrendszer működését és az energiatermelést; cinket, ami erősíti az immunrendszert és segíti a sebgyógyulást; foszfort, amely hozzájárul az egészséges csontok és fogak fenntartásához.

A csirkehús könnyen emészthető, és mint láthattuk, rendkívül sokféleképpen elkészíthető: süthető, főzhető, grillezhető vagy akár levesekhez és salátákhoz is adható. Nem utolsósorban pedig könnyen elérhető és megfizethető alapanyag. 

Ha tetszett valamelyik receptünk, és kipróbáltad, vagy van egy saját, jól bevált ötleted, oszd meg velünk a Főzzünk együtt a Mindmegettével Facebook-csoportban! Ha pedig a Mindmegette videós tartalmai között is böngésznél, akkor kövess minket a TikTokon, vagy látogasd meg Youtube-csatornánkat.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.