Túró, tejföl, vanília, mazsola és rum. Ezek a hozzávalók mind megtalálhatók ebben az isteni palacsintában. Hagyományos ízvilág, egy kicsit másképp.
A palacsinta örök kedvenc. Szeretik kicsik, nagyok, fiatalok, idősek. A túrós palacsinta már önmagában is egy igazi klasszikus, de ha vaníliás tejföllel nyakon öntve, sütőben készítjük el, még ellenállhatatlanabb lesz! Ez a recept a hagyományos ízeket ötvözi egy izgalmas csavarral. Tökéletes desszert egy családi ebéd után vagy egy kényeztető hétvégi finomságként.
Túrós palacsinta vaníliás tejfölben sütve FOTÓ: NÉMETH ANDRÁS PÉTER / VIDÉK ÍZE MAGAZIN
Túrós palacsinta vaníliás tejfölben sütve
Hozzávalók:
5 dkg mazsola
1 ek rum
25 dkg túró
1 db tojássárgája
6 ek porcukor
2 csomag vaníliás cukor
8-10 db édes palacsinta
4 dkg vaj
3 dl tejföl
2 db tojás
Megmossuk a mazsolát, és legalább negyedórára beáztatjuk a rumba.
Összekeverjük a túrót egy tojássárgájával, három evőkanál porcukorral, 1 csomag vaníliás cukorral, majd hozzáforgatjuk a mazsolát is a rummal együtt.
Megtöltjük vele a szokásos módon elkészített palacsintákat, és mindegyiket felcsavarjuk.
Egy sütőedényt vastagon kikenünk vajjal. A palacsintákat félbevágjuk, és félfedésben belefektetjük a sütőtálba.
Elkészítjük az öntetet is: összedolgozzuk a tejfölt két egész tojással, három evőkanál porcukorral, egy csomag vaníliás cukorral. Rálocsoljuk a palacsintákra. A maradék vajat a tetejére morzsoljuk. 180 fokos sütőben 20-30 perc alatt készre sütjük.
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.