Alapételek

8 szaftos és omlós sült oldalas, ha a legjobb recepteket keresed

Fotó: Csóka Ferenc / © Mindmegette
A sült oldalas az egyik legnépszerűbb és legízletesebb fogás. Sokan sokféleképpen csinálják, ám egyvalami mindegyik receptben közös, méghozzá az, hogy ízletes és szaftos lesz a végeredmény! Ha nem tudod, hogyan készítsd a sült oldalast, mutatunk hozzá néhány szuper receptet!

Az oldalas a zsírban gazdagabb húsfélék közé sorolható, ugyanakkor rendkívül változatosan elkészíthető: fogyaszthatjuk egyben sütve, főzelékek feltétjeként, de zöldségekkel együtt sütve is nagyon finom. Itthon legfőképp a sült változatot szeretjük, fokhagymásan, barbecue-san vagy mézes-mázasan. A lényeg, hogy kívül piros és ropogós, belül pedig omlós legyen a hús!

A zsíros húsok, mint amilyen az oldalas is, nem igényelnek sok fűszert, hiszen az ízanyag pont a zsírban, és persze a csont körül koncentrálódik, így a sült oldalas akkor is finom, ha nem kerül rá más, csak só, bors és fokhagyma. Szerencsére a pikáns ízesítőket is jól viseli, így lehet kombinálni mézes páccal, ázsiai vonalon is jól mozog és akár magyarosabbra, lecsósabbra is vehetjük az irányt. A sült oldalas pont a zsír miatt nehéz étel, így célszerű mellé valami könnyedebb köretet választani.

Összegyűjtöttük a szerintünk legjobb sültoldalas-recepteket. Válogassatok kedvetekre, sőt próbáljátok ki mind a nyolc receptet!

Recept
Egyszerű
Mézes-mázas sült oldalas
135 perc
4 adag
Megfizethető
Tovább a recepthez
recept
Recept
Egyszerű
Magyaros sült oldalas
150 perc
4 adag
Átlagos
Tovább a recepthez
recept
Recept
Egyszerű
Pikáns sertésoldalas
120 perc
4 adag
Megfizethető
Tovább a recepthez
recept
Recept
Egyszerű
Ropogós mázas oldalas
120 perc
4 adag
Megfizethető
Tovább a recepthez
recept
Recept
Egyszerű
Fokhagymás sült oldalas
170 perc
6 adag
Megfizethető
Tovább a recepthez
recept
Recept
Egyszerű
Puha és ragacsos sült oldalas
140 perc
4 adag
Megfizethető
Tovább a recepthez
recept
Recept
Egyszerű
Ropogós sült oldalas
105 perc
4 adag
Olcsó
Tovább a recepthez
recept
Recept
Rafinált
Ázsiai fűszeres, ragacsos oldalas
180 perc
4 adag
Megfizethető
Tovább a recepthez
recept

Köretek krumpli helyett

A két legalapvetőbb köret idehaza a krumpli (főtt vagy sült formában) és persze a párolt rizs. Egyre többen fedezik azonban fel a bulgurt, azaz a tört búzát, a főzést nem, csak pár perces párolást igénylő kuszkuszt, és sokan szeretik a különféle színes és vadrizsfajtákat is, melyek íze eltérő, karakteresebb a fehér rizsénél. Kiváló köret lehet a sültek mellé egy színes saláta is, amibe a zöld levelesek mellett kerülnek szezonális alapanyagok. Köret lehet még egy szelet kenyér és a savanyúság is.

Ha azonban valami laktatóbb köretet keresel, nézz szét a tésztasaláták, majonézes saláták között is, egy finom franciasaláta remekül passzol fasírt és sült oldalas mellé is. A köreteket érdemes egy-két naponta cserélgetni, és ha úgy van, leváltani a főtt tésztát, sült krumplit és párolt rizst, ezzel ugyanis színesebbé, változatosabbá, élvezetesebbé tudjuk varázsolni az étrendünket. A testünk, és legfőképp az emésztőrendszerünk fogja mindezt nagyon meghálálni.

Ha változatos köreteket keresel, nézz szét a Mindmegettén!

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.