Apríts fel 1 kis fej vöröshagymát, és párold üvegesre 2 ek vajon. Szórj rá 12 dkg megmosott rizst, adj hozzá 10 dkg zöldborsót, majd vízzel felöntve főzd puhára. A végén keverj bele 2-3 ek reszelt parmezánt.
Petrezselyem, snidling, kapor, kakukkfű illik hozzá. Ezeket finomra aprítva add a kész rizshez. Még ízletesebb lesz, ha 1-2 ek olvasztott vajjal, olívaolajjal, vagy a kettő keverékével locsolod meg.
A rizst késhegynyi őrölt sáfránnyal ízesítjük, azután a szokott módon megfőzzük. Különleges, illatos és karakteres lesz tőle az íze. Nem összekeverendő a sokkal olcsóbb kurkumával (indiai sáfrány), amelytől szintén sárga színt kap a köret. A rizshez felaprított csilipaprikát is keverhetsz.
Moss meg 2 ek mazsolát forró vízben, és pár darab szegfűszeggel, valamint késhegynyi őrölt fahéjjal együtt add a rizshez. Amikor megfőtt, 1/2 csokor frissen felaprított mentalevelet keverhet hozzá.
A már szinte puhára főtt rizshez keverj aszalt vörös áfonyát, felaprított aszalt sárgabarackot vagy aszalt szilvát. Pár percig párold együtt a hozzávalókat.
A rizsfőzésnek vannak szabályai, ám nincs olyan, amit mindenki elfogadna örök érvényűként. Vannak, akik megmossák a szemeket, mások szerint vétek eltávolítani róla a rizslisztes bevonatot. Egyesek olajon megpirítják, mások csak forró vizet öntenek rá, és úgy párolják. Vannak, akik megvárják, amíg a rizs teljesen megpuhul, mások a gőzben hagyják 10 percig. Érdemes kikísérletezni a leginkább megfelelő elkészítési módot - nekünk is van jópár tippünk, olvassátok, hátha megtaláljátok Az Igazit!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.