A karalábé nagyon egészséges alapanyag. Alacsony a kalóriatartalma, koleszterint egyáltalán nem tartalmaz, viszont rostban gazdag. Nagyon sok benne a C-vitamin és a kálium, ezen kívül omega-3 és -6 zsírsavakat is tartalmaz, valamint található benne szelén, nátrium, mangán, réz, vas, kalcium, foszfor. A C-vitaminon kívül A-vitamint és B-komplexet tartalmaz. A karalábéban található izotiocianát segít az ösztrogén termelésében, ezzel vetve gátat bizonyos rákfajták kialakulásának.
A karalábé ehető levelei is sokféle tápanyagot tartogatnak számunkra, többek között B-vitaminokat, A- és K-vitamint, ásványi anyagokat és karotint.
A karalábé könnyen elkészíthető, gyorsan megpárolható, megfőzhető. A levele is felhasználható, nagyon jól lehet bele tölteni, akárcsak a szőlőlevélbe. Arra azonban oda kell figyelni, hogy a karalábé könnyen fás lehet, ami sokat levon az élvezeti értékéből. Épp ezért mindig hibátlan, foltoktól, vágásoktól mentes, friss, harsány színű, telt levelű zöldségeket vegyünk. A karalábét otthon 2-3 napot nyugodtan tárolhatjuk a konyhapulton, ha hosszabb ideig kívánjuk tárolni, akkor inkább a hűtőszekrényben keressünk neki helyet.
A zsengébb, vékony héjú karalábét nem feltétlen szükséges meghámozni, de a nagyobb darabokat már javasolt egy hámozó segítségével megszabadítani a külsejétől.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.