Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Alap sertéspörkölt

3 5/5
90 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

  1. A húst felkockázzuk, a zöldségeket megmossuk és apróra vágjuk.
  2. A zsíron a vöröshagymát, és a fokhagyma felét üvegesre pároljuk, mgehintjük sóval, majd beletesszük a paradicsomot és a paprikát is.
  3. Amikor már eléggé elfőtte a levét, felöntjük egy kevés vízzel, és hagyjuk, hogy ez is elfőjön róla, majd megint öntünk alá egy pici vizet, és teszünk bele még sót, borsot, köményt, majorannát, végül megint egy kicsi vizet. Minél többször öntjük fel vízzel és hagyjuk elfőni, annál szaftosabb lesz a pörkölt.
  4. Ha ez a fűszeres hagyma már teljesen elfőtte a levét, akkor teszünk rá fűszerpaprikát, összekeverjük, sózzuk, és beletesszük a húst. Alaposan összekeverjük, fehéredésig pirítjuk, majd ekkor felöntjük 1 dl vízzel. Fedő alatt, lassú forralással, kb. 50 perc alatt puhára főzzük (ha kell, mindig csak 0,5 dl vizet öntünk alá).

PAPRIKASZÓSZOS CSIRKEPÖRKÖLT 

PÖRKÖLT TARHONYÁVAL 

MARHAPÖRKÖLT TARHONYÁVAL 

Ezek is érdekelhetnek

Friss