A spárgát mossuk meg, majd finoman meghajlítva mindegyiket hagyjuk kettétörni. Az alsó részeket tegyük félre, ezekre most nem lesz szükség. A felső, zsenge részeket 2-3 perc alatt főzzük félpuhára forrásban lévő sós vízben.
Közben serpenyőben olvasszunk meg egy diónyi vajdarabot, szórjunk rá 2,5 ek zsemlemorzsát, és folyamatosan kevergetve pirítsuk aranybarnára. Egy másik serpenyőben hevítsünk fel egy kevés olívaolajat, dobjuk rá a leszűrt, lecsepegtetett spárgát, sózzuk meg, és rázogató mozdulatokkal pirítsuk meg. Nem baj, ha egy kis színt kap!
Végül rendezzük el egy tányéron a spárgasípokat, tépkedjük rá a sonkát, szórjuk meg a lereszelt parmezánnal és a maradék zsemlemorzsával.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre