Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Akáctól a vegyes virágmézig: 6 mézfajta, és amit készíthetsz belőlük

Származási helye és fajtája szerint sokféle méz létezik. Lássuk, a karácsonyi süteményeken kívül melyik mire használható!

Akác

A folyékony, egészen világossárga színű fajta ideális tea, kávé, müzli, joghurt vagy gyümölcsök édesítésére. Sütemények ízesítőjeként is remek!

Gesztenye

A sűrű, folyós méz tónusa a világostól a sötétbarnáig terjedhet. Karakteres, enyhén kesernyés-édeskés íze illik sajtokhoz, dióhoz és teljes kiőrlésű kenyerekhez.

Levendula

A francia vidék, Provence ritka mézfajtája. Virágos aromája miatt limonádé, illetve ropogós kérgű sültek és édességek kitűnő ízesítője.

Narancsvirág

Finoman krémes állagú, színe a fehértől a vajszínűig terjedhet - enyhe virágaromával és friss citrusízzel. Palacsinta és más édességek önteteihez tökéletes.

Fenyő

A zöldes-barnás, esetenként szinte fekete színű méz az ínyencek egyik kedvence. A mentolos-édeskés aromájú finomság pl. túróval készített ételek vagy fagylalt ízesítője.

Vegyes virág

Színe világosbarna, aromája erős - az erdei virágok enyhe illatával. Húsételekhez, fűszeres salátaöntethez, pácokhoz és szószokhoz illik. A fekete tea kiváló édesítője.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss