Elkészítés: Egy méretes serpenyőben az olívaolajon megfonnyasztom a hagymákat, ráteszem a felkockázott csirkemellet és 4 nagy, púpos evőkanál ajvárt. Hagyom összesülni, közben sóval, borssal és mustármaggal ízesítem (de aki szereti a csípőset, chilit vagy Erős Pistát is tehet bele). Miután jól átsült a csirkemell, ráöntöm a kukoricakonzervet levével együtt. Az így létrejött szaftos lében tovább párolom néhány percig.
Köretként én a vajban sült sárga- és/vagy fehérrépát ajánlanám, de egy könnyű saláta (paradicsom, hagyma, uborka, paprika) is igazán jól passzol az ajvárszószos csirkéhez.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre