Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ajvárban pácolt pulykanyárs retek-tzatzikivel

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. A pulykamellfilét felkockázzuk, megsózzuk, -borsozzuk. A joghurtot elkeverjük az ajvárral és az olajjal, majd összeforgatjuk a felkockázott hússal.
  2. Legalább fél órán keresztül hagyjuk pácolódni a hűtőszekrényben. Ezután a kockákat nyársra húzzuk, és a sütőben 180 fokon vagy grillen kb. 25 perc alatt megsütjük.
  3. A körethez a retket nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a leveleket megmossuk és apróra vágjuk. Megsózzuk, -borsozzuk, összekeverjük a joghurttal és a zúzott fokhagymával. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss