Elkészítés: Padlizsán megszurkálva sütőbe teszem, 20 perc múlva követi a paprika, 40 percig sülnek, 220 fokon. Addig felaprítok 2 fej vöröshagymát, 1 fej fokhagymát, 5 paradicsomot, 1/4 zellert.
A sült paprikát letakarva pihentetem 10 percig, majd meghámozom, egyszerűen le lehet húzni a héját. A padlizsánt hosszában kettévágom, kikaparom a húsát.
A hagymát, a fokhagymát, a zellert és pici chilit serpenyőben bő olajon megdinszteltem, sót rendesen adok hozzá, mivel eddig semmibe nem került ízesítő. Csombort, kakukkfüvet, rozmaringot teszek hozzá, saját szárított fűszereimből. A végén mindent összeöntök, és 1 mokkáskanál nártium benzoátot hozzátéve összeturmixolom. Megkóstoltam! Még egy kevés sót elbírt.
Bébiételes üvegeket kifőzök, az ajvárt beletöltöm, a tetejére 1 kávéskanál olívaolajat öntök. Befőzési fóliát, nem celofánt! téve rá lekupakolom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre