Ajánló

Sütés nélkül, babapiskótával készül és mennyei finom ez a barackos-túrós őzgerinc

A túrós őzgerinc népszerű desszert, ugyanis könnyen és gyorsan elkészíthető. Remekül variálható, hiszen a túróhoz bármilyen gyümölcsöt hozzákeverhetünk, akár frisset, akár befőttet. A túrós őzgerincet ezúttal barackkal dobtuk fel, és babapiskótával rétegeztük.

A nagy melegben nem szeretjük bekapcsolni a sütőt, ilyenkor kívánjuk a hűsítő italokat, főzést sem igénylő gyümölcsleveseket, valamint az olyan desszerteket, melyek elkészítéséhez nem kell sokat ácsorogni. Ez a túrós őzgerinc nem fogja befűteni a konyhát, ráadásul sok munkát sem igényel. A túrónak egy kemény tejbegríz ad tartást, a barack pedig nemcsak édességet, hanem pici fanyar élt is kölcsönöz a desszertnek. Az egészet pedig a befőtt levében megmártott puha babapiskóta teszi teljessé.

Barackos-túrós őzgerinc babapiskótával
Barackos-túrós őzgerinc babapiskótával
FOTÓ: MÓRICZ ISTVÁN / MINDMEGETTE

Sütés nélkül készül a barackos-túrós őzgerinc babapiskótával

A desszert elkészítésének első lépése a tejbegrízzel kezdődik, ugyanis főzni kell egy sűrű, hidegen jól megkeményedő alapot, ezt forgatjuk majd össze a villával fellazított túróval és az apróra vágott barackkal. Ez lesz a desszert tölteléke. Hogy ne csak az íz, hanem a látvány is magával ragadjon, az édesség kapni fog egy baracktetőt és babapiskótaalapot is, ezért van szükség az őzgerincformára, vagy kenyérformára, amit érdemes használat előtt folpackkal kibélelni.

A barackos-túrós őzgerinc elkészítéséhez az Andante négy összetevőből álló, cukorszórás nélküli babapiskótáját használtuk. Akárcsak a babapiskóta, ez a recept is csak pár alapanyagból készül, és mennyei finom!

Használhatunk akár friss gyümölcsöt is ehhez a recepthez, de jobb a befőtt, ugyanis annak a levét is fel tudjuk használni. Ahhoz, hogy az édesség még ízletesebb és barackosabb legyen, a babapiskótákat a befőtt leszűrt, kissé felhigított levébe forgattuk meg, és ezután rétegeztük.

Hozzávalók a barackos-túrós őzgerinchez:

  • 3 dl tej
  • 10 dkg búzadara
  • 3 dkg cukor
  • 25 dkg túró
  • 1 konzerv barackbefőtt
  • babapiskóta
Túrós-barackos őzgerinc babapiskótával
Túrós-barackos őzgerinc babapiskótával
FOTÓ: MÓRICZ ISTVÁN / MINDMEGETTE

Az elkészült desszertet érdemes hűtőben pihentetni legalább két-három órát, hogy a grízes-túrós töltelék visszadermedjen, a babapiskóta megpuhuljon és a rétegek összeálljanak. A formából kivéve és kifordítva már szeletelhetjük és tálalhatjuk is. A maradék befőttet akár mellé is kínálhatjuk, hogy aki még barackosabban vagy gyümölcsösebben szereti, el tudja mellé csemegézni.

A receptet, a cikket és a videót az I.D.C. HUNGÁRIA Zrt. támogatta.

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.