Ajánló

Ezért a sütőtökös gnocchiért van most megőrülve a világ, és pár extrától még különlegesebb lesz

A sütőtök eléggé megosztó, ugyanis valaki vagy szereti, de akkor általában nagyon és minden formájában imádja, vagy nem érti, mások miért szerethetik ezt az édes zöldséget. A sütőtök azonban nemcsak finom, hanem egészséges is, és sokoldalúan felhasználható. Ehetjük sütve, kerülhet pitébe, muffinba, krémekbe vagy akár a gnocchiba is. Íme a világhírű sütőtökös gnocchi receptje egy pár extrával.

Az ősz sokak számára szomorú, hiszen elmúlt a nyár, egyre rövidebbek a nappalok és a természet is elveszti élénk, vibráló zöld színét. Sokan viszont pont szeptembertől kezdve kezdenek igazán kivirulni, életre kelni, amint elmúlnak a forró napok, a természet magára ölti a barna, a piros és a sárga árnyalatait, előkerülhetnek a meleg takarók, illatgyertyák és a sütőtökös finomságok. Ha te is kipróbálnád a sütőtökös gnocchit, itt a receptje!

Sütőtökös gnocchi körtével, gorgonzolaszósszal és pirított dióval
Sütőtökös gnocchi körtével, gorgonzolaszósszal és pirított dióval
FOTÓ: MÓRICZ ISTVÁN / MINDMEGETTE

Az ősz csemegéje a sütőtök, amit nemcsak sütve fogyaszthatunk

Szeptembertől kezdve kerülnek igazán gyakran a tányérunkra az almák, körték, a szőlő és a szilva, meg a sütőtökből készült ételek. Míg nyáron nem, ősszel és télen már nagyon kívánjuk a melengető ételeket, a krémleveseket és a húsleveseket, és ha már odakint szürkül a táj, bent varázsolunk színeket magunk köré. Ezt pedig nemcsak a lakás dekorálásával tehetjük meg, hanem finom fogásokon keresztül is.

A sütőtök fantasztikus, hiszen finom, tele van vitaminnal és sütés közben olyan édes és fűszeres az illata, hogy ha ez belengi a lakást, nincs is szükség illatgyertyát gyújtani. A sült sütőtökből készíthetünk muffint, feldobhatjuk vele a hummuszt, de pités, piskótatekercses és még kávés recept is található nálunk. Ezt a listát bővítettük most a világhírű sütőtökös gnocchival, ezzel a finom ebéddel, amit a körte, a gorgonzola sajt és a pirított dió dob fel igazán.

Hozzávalók a sütőtökös gnocchihoz

A gnocchi titka, hogy a krumplit és a sütőtököt hagyjuk teljesen kihűlni, ugyanis ha melegen kezdjük beledolgozni a lisztet, akkor jóval többet vesz fel, mint kellene és kemény lesz a végeredmény.

A gnocchihoz:

  • 40 dkg sütőtök
  • 15 dkg burgonya
  • kb. 20 dkg finomliszt
  • 1 db tojás
  • 1 tk só
  • 1 dl olívaolaj
  • 1/2 tk. fehér bors

A körteraguhoz:

  • 30 dkg körte
  • 2 dkg vaj
  • 1 ek. citromlé
  • 2 ág kakukkfű

A gorgonzolaszószhoz:

  • 15 dkg gorgonzola

A tálaláshoz:

  • 5 dkg dióbél
  • 2 dkg vaj
  • 1 ág friss kakukkfű

A sütőtökös gnocchi receptje elkészíthető a körteragu és a gorgonzola nélkül is, akár más sajtból való szósszal is, de akkor is nagyon finom ha friss fetasajtot morzsolunk csak rá. Sőt igazán extra fogás lehet belőle, ha a sütőtök nemcsak a tésztába kerül, hanem sütőtökös szószt is készítünk, amibe keverhetünk egy kevés sült kápia paprikát is.

A recept és a cikk megjelenését a Tognana támogatta.

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.