Ha karácsony, akkor halászlé: íme Széll Tamás kedvenc receptje!


Felmérések bizonyítják, hogy a grönlandi eszkimók vagy a japán halászok között jóval kisebb arányú a szív- és érrendszeri betegségek előfordulása, mint azokban az országokban – köztük hazánkban is –, ahol az emberek nem esznek napi rendszerességgel halat. Karácsonykor a halászlével és a rántott hallal belehúzunk ugyan, de még így sem érjük el az európai átlagot: jelenleg kicsit több, mint 6 kg/fő/év halat fogyasztunk, ehhez képest például a portugálok évente 56 kilogramm halat fogyasztanak fejenként. Portugáliában a születésekor várható élettartama átlagosan több mint 83 év, míg hazánkban az átlag csupán 76,2 év.
Bár a heti menü összeállításakor érdemes lenne szem előtt tartani, hogy legalább kétszer kerüljön hal az asztalra, és lehetőleg minél több fajta – a Lidl Halpéntekei például kiváló alkalmak lehetnek a magas minőségű, friss hal beszerzésére –, karácsonykor biztosan tervezünk legalább egyfélével: a ponttyal. Ennek oka egyszerű: a halászlé pontyból a legjobb. Ezen a véleményen van Széll Tamás is, aki az idei Lidl szakácskönyvében megosztja a saját, többszörösen kipróbált halászlé receptjét is. Természetesen, ahogy már megszokhattuk, a Michelin-csillagos séf ezúttal is csavart egyet a recepten, és nem a konyhában, a tűzhelyen, hanem szabadtéren, bográcsban készítette el a legfinomabb ponty halészlét.

Hozzávalók:
A tálaláshoz:
Elkészítése:
A fenti recepten túl, Széll Tamás legújabb, Életem ételei című, a Lidl gondozásában megejelent szakácskönyvében, 48 szezonális recept található, melyeket ezúttal is a négy évszaknak megfelelően dolgoztak fel a könyv készítői. A kötetben felelevenednek olyan receptek, mint a vidéki nagymama legjobb receptjei, a családi otthon ízei, az iskolai menza egy-egy fogása is, de azt is megtudhatjuk, hogy mi a jó pörkölt titka.

A receptek mellett Széll Tamás két séftippje is helyet kapott a könyvben: megmutatja, hogy lesz konyhakész a garnéla, vagy hogyan kell a fekete kagylót megtisztítani. A technológiai részekben pedig olyan fogásokat mutat meg a Michelin-csillagos séf, melyekkel a kezdők is magabiztosabbakká válhatnak a konyhában.
A Lidl Magyarország a korábbi évekhez hasonlóan idén is a leghűségesebb vásárlóinak kíván kedveskedni az új könyvvel: az ajándék szakácskönyv kereskedelmi forgalomba nem kerül, kizárólag és limitált példányszámban a Lidl digitális hűségprogramjában, a Lidl Plus applikáció használatával juthatnak hozzá a vásárlók 2023. november 27. és 2023. december 23. között.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.