A majonézt talán mindenki szereti. Legyen házi készítésű vagy kedvenc bolti változatunk, megannyi formában és ételben szívesen fogyasztjuk. Ha pedig feldobnánk valahogy a vacsorát, érdemes megismerkedni a fokhagymás ízesítésű, fekete majonézzel – három receptet is mutatunk, amiben remekül működik!
A klasszikus majonézes kukoricasalátához hasonlóan e recept elkészítéséhez is összekevertünk 4 evőkanál tejfölt 1 evőkanál mustárral, 1,5 teáskanál porcukorral, egy nagy csipet sóval és egy kis borssal, majd belekeverünk egy mokkáskanálnyi citromlevet és 4 evőkanál fekete majonézt. Amikor a szósz egynemű, lecsepegtetünk 60 dkg konzervkukoricát és azt is beleforgatjuk. A klasszikus változathoz hasonlóan fogyasztjuk!
Szupergyors és nagyon finom étel a tortillatekercs, sokak kedvence a rohanós hétköznapokon. Ha szeretjük, de újdonságra vágyunk, érdemes kicsit variálni a hozzávalóival − a mi változatunk ezúttal úgy készült, hogy a tortillalapokat megkentük fekete majonézzel, majd összekevertük a belevalókat. Ehhez apróra vágtuk a fejeskáposztát, salátát, paradicsomot, paprikát, avokádót, majd sóztuk, borsoztuk őket és egy evőkanál fekete majonézzel elkevertük. Tekerjük fel a tortillát, majd a wrapot 30-30 másodperc alatt mindkét oldalán pirítsuk le egy kis olajon! (Aki húsosan szereti a wrapot, nyugodtan pakoljon a töltelékbe szeletelt sonkát vagy apró darabokra vágott csirkehúst, esetleg tonhalat.)
A gyorsaságnál és az egyszerűségnél maradva egy előétellel is készültünk: a virslimúmiákat pikk-pakk összedobhatod, és garantáltan sikered lesz vele! Egy csomag konyhakész leveles tésztát rövidebb oldala mentén, párhuzamosan vágj kb. 1,5 centiméteres csíkokba, majd 4-4 tésztacsíkot tekerd rá a virslikre kis átfedéssel úgy, hogy az „arc” részt üresen hagyd. Az üresen hagyott részre konyhai olló hegyével készíts két-két apró lyukat, és mindbe 2-2 borsszemet nyomj. A tekercseket kend le egy tojás sárgájával és süsd készre kb. 20 perc alatt, majd ha kihűlt, fekete majonézzel tálald!
Hirdetés
Fekete majonéz – de vajon miért, és hogyan lett fekete?
Az Univer 2024 őszén újdonsággal jelentkezett a halloweeni időszakra: növényi szénnel színezett, fokhagymás ízesítésű fekete majonézt dobott piacra. A megszokott fokhagymás majonézíz nem marad el, ám fontos megemlíteni, hogy a fekete színt a híresztelésekkel ellentétben növényi szénnel éri el az Univer, hisz ez olyan színezőanyag, ami élelmiszerekben biztonságos és mennyiségi korlátozás nélkül engedélyezett. A vámpírűző fokhagymás ízvilágú, fekete színű majonéz limitált szériás termék, csak időszakosan elérhető a halloweeni hetekben. Ha szeretnétek halloweeni hangulatba kerülni, látogassatok el az Univer weboldalára és keressétek a fekete majonézt a boltokban!
A cikk az Univer támogatásával készült.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.