Mutatós, finom, és nincs benne cukor: ez a sajttorta minden elvárásnak megfelel

A sajttorta, mint olyan, tipikus amerikai desszert, legalábbis abban a formájában, ahogyan ma ismerjük. Tudni kell ugyanis, hogy a történetének a gyökere egészen az ókori Görögországig nyúlik vissza, de azt a verziót, amit ma készítenek világszerte, na azt az Egyesült Államokban találták ki. Létezik olyan receptje, amelyben nem kerül ropogós kekszmorzsa a torta aljára, egy másikban sütik, egy harmadikban pedig hűtőben dermesztik a krémet. Ezerféle változata ismert, és mindegyik finom, akárcsak ez a mini cukormentes sajttorta.
Farkasinszki Ildikó süticoach, a Mindmegette maestrója egy szuper desszert receptjét alkotta meg. A minisajttorta nemcsak finom és persze mutatós, hanem cukormentes is lett azáltal, hogy a ropogós alaphoz mentes kekszet használt, a töltelékbe pedig cukor helyett édesítőszer került. Játszott a textúrákkal is, hiszen ez a desszert egyszerre krémes és ropogós, minden részében találni valami finoman izgalmasat.
Hozzávalók (12 darabhoz):
A kekszréteghez:
A sajttortaréteghez:
A díszítéshez:
A muffin egyszerű sütemény, amit könnyen össze lehet dobni otthon található alapanyagokból, ám előfordulhat, hogy hiába kívánjuk meg ezt a süteményt, pont a formába való muffinpapírunk nincs odahaza. A cukormentes minisajttorta elkészítéséhez is kellene papír, de ha épp nincs belőle otthon, akkor sincs baj, ugyanis könnyen helyettesíthetjük sütőpapírral! A sütőpapírból vágjunk téglalap alakú csíkokat vagy négyzeteket és ezekkel béleljük ki a muffinformát.
Ha nem akar beletapadni, benne maradni, akkor egy kevés vajjal kenjük ki a forma mélyedéseit, és ez majd segít abban, hogy a sütőpapírdarabok beletapadjanak.
A recept megjelenését az Asix Distribution Kft. támogatta.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.