Ajánló

A jó steak titkai – itt mindent megtanulhatsz róla

Mindmegette Élmények: steak kurzus
Fotó: Csóka Ferenc
A jó steak elkészítésének minden titkát megosztja Kósa Kolos gasztronómiai szakember a Mindmegette Gasztroközpontban szervezett kurzusán.

Sokan szeretik a jó steaket – csakhogy meg sem próbálkoznak a sütésével, azt feltételezve, nem tudják otthon igazán jól elkészíteni. Néhány kudarc, vagy akár csak egy alkalom, mikor egy szép szelet, nemes húst „cipőtalppá” sütnek, elég ahhoz, hogy többet ne kísérletezzenek. Pedig jó steaket sütni otthon nem lehetetlen – sőt, pár alapvető technikát elsajátítva nem is bonyolult feladat! Kósa Kolos, a Mindmegette maestrója a Mindmegette Gasztroközpontban minden szükséges tudnivalót megoszt majd!

Mindmegette Gasztroközpont: ahol élmény a főzés
Mindmegette Gasztroközpont: ahol élmény a főzés
FOTÓ: Csóka Ferenc

Steak elkészítése otthon

„A jó steakhez jó alapanyag kell, megfelelő eszközök és persze technikai ismeretek” – vallja Kósa Kolos, a Minden, ami steak kurzus házigazdája. Az élményfőzésen az alapoktól indulunk: Kolos bemutatja, mire kell figyelni az alapanyagok kiválasztásakor, megosztja, honnan ismerjük fel az igazán jó, steaknek való húsokat, és persze végigkíséri a programon résztvevőket a főzés teljes folyamatán. „Sokan nem tudják, de a magyar marha tejmarha, húsa nem alkalmas steaksütésre. Sok esetben ránézésre meg lehet mondani, melyik szeletből lesz a legfinomabb az étel – persze csak ha tudjuk, mire kell figyelni” – magyarázza.

Minden, ami steak, avagy ezt tanulhatod egy steakkészítő kurzuson

A főzőkurzuson résztvevők három fogást készítenek el, egy friss tatár beefsteaket előételnek, egy brazil steaket zöldbors-mártással és szalmaburgonyával, majd egy citromos–bazsalikomos mascarponekrémet málnaraguval és kekszmorzsával.

„Az volt a célom, hogy a menüsor minden tételében legyen valamilyen »mumus«, tehát olyan munkafolyamat vagy alapanyag, amitől sokan tartanak. Ezért készítünk előételt nyers hússal, nyers tojással – úgy, hogy közben tökéletesen biztonságos marad a fogyasztása. És a desszertbe is ezért teszünk házi karamellkrémet, aminek főzésétől sokan tartanak. Szerintem, ha egyszer együtt megcsináljuk mindezeket, rájövünk, hogy semmi nem olyan bonyolult, mint elsőre gondolnánk” – mondja Kolos.

Steak kurzusát a Mindmegette Gasztroközpontban, frissen átadott workshop-terünkben tartjuk. Az első alakalom október 4-én, a második november 22-én lesz. Többi kurzusunk közül itt válogathatsz

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.