Hogy miért jó air fryerben sütni a csirkecombot? Egyrészt mert nagyon egyszerű, hiszen nem kell mást tenni, mint bekapcsolni a sütőt, a combokat fűszerezni és a kosárba tenni, beállítani a időt. Másrészt a végeredmény sokkal finomabb lesz, mint sima sütőben sütve, hiszen kívül ropogós, belül szaftos lesz a sült.
Hozzávalók:
- 4 db csirkecomb
- 2 ek. olívaolaj
- 1 tk. fokhagyma por
- 1 tk. vöröshagyma por
- 1 tk. piros paprika
- 1 tk. kakukkfű
- 1 tk. szárított oregánó
- 1 tk. só
- ½ tk. bors
- ½ tk. cayenne bors
Elkészítése:
- A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
- A combokat papírtörlővel szárazra töröljük és félretesszük.
- Egy kis tálba összekeverjük a hagymaporokat, a paprikát, a kakukkfüvet, az oregánót, a sót, a fekete borsot és a cayenne borsot.
- Bedörzsöljük a combokat olívaolajjal, majd egyenletesen beszórjuk a húst a fűszerkeverékkel. Ha extra ropogós bőrt szeretnék, a fűszerezés után a csirkehúst főzőspray-vel lefújjuk.
- A combokat a sütő kosarába tesszük, ügyelve, hogy a húsok ne fedjék egymást. Kb. 12-15 percig sütjük, majd megfordítjuk a húsokat. További 12-15 percig sütjük, amíg a belső hőmérséklet el nem éri a 164 fokot, és a bőr ropogós és aranybarna nem lesz.
- És a legfontosabb: tálalás előtt legalább 5 percig pihentetjük a húst! Ezzel az egyszerű lépéssel a hús puha és lédús marad.
- Tálaljuk sült zöldségekkel, salátával vagy burgonyapürével.
Borítókép: Shutterstock
Ajánljuk még:
- ETTŐL A TITKOS FŰSZERTŐL LESZ MENNYEI A SÜLT CSIRKE GORDON RAMSAY SZERINT>>>
- SÓÁGYON SÜLT CSIRKECOMB: ETTŐL A RÉGI MÓDSZERTŐL LESZ SZAFTOS A HÚS>>>
- ÍGY SÜSS TÖKÉLETES SÜLT CSIRKÉT!>>>