Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Air fryert használsz? Ezek a kiegészítők neked is jól jöhetnek

default user icon
MME
A nagy népszerűségnek örvendő forró levegős sütőkhöz sokféle hasznos kiegészítőt kapni a boltokban, amiket célszerű beszerezni, mert megkönnyítik a sütés-főzést. Megnéztük, hol érdemes megvásárolni ezeket, íme a legjobb lelőhelyek!

Papírkosarak, szilikon sütőformák, forgatólapát -és csipesz – ezek mind hasznos konyhai kiegészítők, és az air fryerrel való sütés-főzéskor is nagy hasznukat vesszük. Míg magán a készüléken nem biztos, hogy érdemes spórolni, addig az apróságok árát már alaposabban is megvizsgáljuk. Mutatjuk, mely boltok kínálata a legkedvezőbb.

Plusz kosár, hogy tiszta maradjon a készülék

Bár az air fryer előnye éppen az olajmentesség, a benne sütött húsok engedhetnek ki zsiradékot vagy nedvességet magukból. Ez a sütés végére a készülék aljára tapad, és egy idő után igen nehéz lesz eltávolítani. Hogy ezt elkerüljük, papír- vagy szilikonkosárral kibélelhetjük az air fryerünket. A papírkosarak a legtöbb webshop kínálatában 50–100 darabos kiszerelésben kaphatók, hiszen ezek egyszer használatosak, míg a szilikonbetéteket egyenként, esetleg 2-3 darabos csomagban tudjuk megvásárolni. Lássuk, a kínálatot.

  • Temu: A papírkosarak itt körülbelül 40–100 forintos darabáron kaphatók, tehát egy csomag 400–1000 forintba kerül. A szilikonkosarak pedig már 600–800 forintért megvehetők, de találni a kínálatban 2000–3000 forintos darabokat is.
  • Shein: A Temuhoz hasonló kínálatot és árakat találunk a Shein oldalán is. A papírkosarak nagyobb kiszerelésben, mérettől függően 50–100 forintos darabáron érhetők el, a szilikonformák átlagára pedig 700–800 forint.
  • Alza és Emag: A két webáruházban a kínai versenytársakhoz képest drágább a kínálat. Az Alzán papírbetéteket nem találtunk, viszont sok készülékhez alaptartozék. Szilikonbetétből pedig csak muffinkosárkákat, amik mérettől és kiszereléstől függően 10-20 ezer forintba kerülnek, igaz, Philips gyártmány. Az Emagon a papírkosarak 200-300 forintos darabártól érhetők el.
  • Amazon: Az Amazonon bőséges papír- és szilkonbetét-választékot találunk, az árak hasonlóak a Temu és Shein áraihoz. A szilikonkosár 600–800 forinttól kapható, a papírbetétek kiszereléstől függően kb. 80 forintos darabáron érhetők el.

A webáruházak kínálatában egyaránt elérhetők többféle méretű és formájú (a négyzet alakú és a kerek forma a leggyakoribb) papír- és szilikonbetétek.

Többfunkcióssá tehető az air fryer

A forró levegős sütőbe tehető állvány segítségével egyszerre többféle étel is készíthető, sőt, akár grillezésre is használhatjuk az air fryert, ha az erre a célra kialakított betétet választjuk. A különböző formákban elérhető sütőállvány ára is igen változó.

  • Temu és Shein: Egymásra tehető és grillezésre használható állványokat is találunk mindkét webshop kínálatában. A rozsdamentes acél tartozékok átlagos ára 1000–1500 forint. Azok, amelyek három- vagy többdarabos kiszerelésben kaphatók, valamivel drágábbak, kb. 7000 forintos átlagáron juthatunk hozzájuk.
  • Alza és Emag: A grillezéshez is használható állvány a két áruházban 4503 és 8590 forintért kapható, egy sima sütőállvány pedig minimum 2000-3000 forint körül mozog.
  • Amazon: A széles körű kínálat többféle sütőállványt és grillezésre használható rácsokat is magában foglal. Ahogy a termékpaletta, úgy az árszabás is igen nagy skálán mozog, körülbelül 3500 forintnál kezdődik.

Sütisütéshez is használhatjuk

Az air fryerekre méretezett muffinsütő formák vásárlásával desszertet is készíthetünk a készülékben, vagy sós tojásmuffin sütésére is használhatjuk a formát. Az egyes szilikonkapszlikat bármelyik készülékbe betehetjük, de kaphatóak négyzet és kör alakban gyártott formák is. Ezeket a legjobb áron a Temu és a Shein kínálatából szerezhetjük be, és talán itt található a legszínesebb választék is belőlük. A 3-4 muffin sütésére alkalmas szilikonforma 1000–1500 forintért vehető meg, és a legtöbb készülékkel kompatibilis.


Sok más egyéb kiegészítőt és tartozékot találunk a webshopok kínálatában, amelyek hasznosak az air fryeres és a hagyományos sütés-főzéshez is. Pár száz forintért kapható például forgatócsipesz, szilikonkesztyű, sőt, az air fryerekhez sütési útmutatót is beszerezhetünk.

 

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek