Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ahány levél, annyi öntet: így válaszd ki a megfelelőt a salátádhoz

default user icon
MME
Van, aki az ezerszigetre esküszik, mások a vinaigrette-re, néhányan pedig csak egy kis olívaolajat locsolnak a zöldekre. Pedig a különböző típusú salátákhoz érdemes más-más önteteket kipróbálni! Mutatjuk is, hogy mire gondoltunk!

 1. Fejes

A legnépszerűbb salátafajtához jól illik a savanykás tejföl. Keverjünk el belőle 200 g-ot 1 tk porcukorral, egy kevés lime- vagy citromlével és 3 tk olívaolajjal. Sózzuk, borsozzuk meg, végül adjunk hozzá 1-2 ek frissen felaprított snidlinget.

2. Frisée

A burgonyás dresszing első hallásra meglepő lehet, pedig jól kiegészíti a saláta alapízét. Törjünk össze krumplinyomóval 1 db főtt burgonyát, majd keverjük krémesre 1 ek fehérborecettel, 1 db friss tojássárgájával, 2-3 ek hús- vagy zöldségleves-alaplével, 1 tk mustárral és egy kevés porcukorral. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

3. Endívia

Citromos öntettel enyhíthetjük az endívia kesernyés ízét! Keverjünk össze 100-100 g tejfölt és tejszínt 3 ek citromlével, egy kevés frissen reszelt citromhéjjal és 1 ek porcukorral. Sóval és őrölt fehér borssal az igazi!

4. Radicchio, vagy Vörös cikória

A narancsos vinaigrette mártás illik az aromájához. Vegyítsünk el 6 ek világos balzsamecetet 4 ek narancslével, 2 ek mustárral, 1 tk mézzel, 8 ek olívaolajjal és egy kevés reszelt narancshéjjal. A sót és a borsot se felejtsük ki belőle.

5. Lollo rosso vagy Piros fejes saláta

Könnyed, fanyar íze kiválóan harmonizál az áfonyás öntettel. Ehhez keverjünk össze 6 ek világos balzsamecetet 4 ek áfonyalével, 2 ek mustárral, 1 tk mézzel és 8 ek olajjal. Sózzuk, borsozzuk meg, végül forgassunk bele néhány szem aszalt áfonyát!

6. Római

Ropogós leveleihez a markáns ízű rokfort dukál! Keverjünk el 60 g finomra morzsolt rokfort sajtot 3 ek natúr joghurttal, 4 ek tejszínnel, 3 ek citromlével, valamint 3 ek dióolajjal. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss