hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ágyas fasírt

60 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A krumplit megmosom, megsikálom. A darált húsokat összekeverem a tojással, 1 fej reszelt nyers hagymával, a fokhagymával, a fasírtpótlóval, a szódabikarbónával, ízesítem kedvem szerint. (Vizes kenyér, zsömle távozzon!)

A nagy tepsit előkeresem, és megágyazok benne: előbb a derékalj: a nyers krumpli, vékony, nagy karikákban, héjastul kerül le az aljára, közé margarinforgácsok kerülnek, pár csepp olívaolaj is. Picit megsózom, de vigyázat, mert a juhtúró, ugye, sós lesz. Erre kerül a hófehér ágynemű: a tejföllel összehabarított juhtúró. Ha szeretjük, egy másik fej vöröshagymát karikákra vágva szétszórunk a tetején. A fasírtmasszából kis golyókat gömbölygetek, és lehelyezem az ágyneműre aludni.

Lefóliázom, aztán 180-200 fokos gázsütőbe vele! 30-40 perc múltán törvénytelenül jó illatok fognak szálldosni, lerántom a fóliát, megnézem, hogy a derékalj megpuhult-e (afféle al dente lesz), és picit pirítom a tetejét. Kész is! :)

Megjegyzés

Ágyazás nélkül is sokkal élményszerűbb a fasírtot pici olíván-margarinon a sütőlemezen sütni, prézli és literszámra elhasznált olaj nélkül, így sokkal egészségesebb. - perjel

Ezek is érdekelhetnek

Friss