Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Afrikai harcsapörkölt

MME MME
2 5/5
30 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az apróra vágott hagymát 2-3 evőkanál olajon üvegesre pirítjuk, ezután hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát, apróra vágott paprikát, héjától megfosztott, felkockázott paradicsomot. Fűszerezzük ízlés szerint, hozzáadjuk a babérleveleket, fedő alatt addig pároljuk, amíg a paprika egy kicsit puhul. Ezután hozzáadjuk a halat, átforgatjuk, és amikor kicsit kifehéredik, hozzáöntjük a bort és annyi vizet, hogy szinte ellepje a halat. Fedő nélkül főzzük tovább, nagyon óvatosan kevergetve. Mikor már majdnem teljesen megpuhult a hal, akkor hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, készre főzzük. Legvégül kóstoljuk, szükség esetén fűszerezzük, kivesszük a babérleveleket, ízlés szerinti körettel tálaljuk. Mi a legjobban az alaposan áttört krumplipürét szeretjük vele, de ez ízlés dolga.

Megjegyzés

Ajánlom mindazoknak, akik szeretik a jó szaftos, de nem zsírban tocsogó pörköltöt. Szálkamentes, gyerekek is nyugodtan fogyaszthatják. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss