Elkészítés: Az apróra vágott hagymát 2-3 evőkanál olajon üvegesre pirítjuk, ezután hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát, apróra vágott paprikát, héjától megfosztott, felkockázott paradicsomot. Fűszerezzük ízlés szerint, hozzáadjuk a babérleveleket, fedő alatt addig pároljuk, amíg a paprika egy kicsit puhul. Ezután hozzáadjuk a halat, átforgatjuk, és amikor kicsit kifehéredik, hozzáöntjük a bort és annyi vizet, hogy szinte ellepje a halat. Fedő nélkül főzzük tovább, nagyon óvatosan kevergetve. Mikor már majdnem teljesen megpuhult a hal, akkor hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, készre főzzük. Legvégül kóstoljuk, szükség esetén fűszerezzük, kivesszük a babérleveleket, ízlés szerinti körettel tálaljuk. Mi a legjobban az alaposan áttört krumplipürét szeretjük vele, de ez ízlés dolga.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre