Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Afrikai harcsafilé mustármártással és paszternákpürével

MME MME
45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag

Elkészítés

Elkészítés: 1. A burgonyát és a paszternákot meghámozunk, összekockázzunk, és feltesszük főni úgy, hogy a víz kétujjnyira ellepje. Ha megfőtt, leszűrjük, áttörjük.

2. 10 dkg vajat felmelegítünk, 2 dl tejet hozzáadunk, sóval, szerecsendióval ízesíthetjük. Lassú mozdulatokkal simára keverjük.

3. 10 dkg vajon megpirítjuk a póréhagymát és a fokhagymát, adunk hozzá babérlevelet, feketeborsot, mustármagot.

4. Felengedjük fehérborral és halalaplével (lehet zöldségleves vagy víz is), és a felére beforraljuk.

5. Majd hozzáadunk 1 dl tejszínt, 15 dkg mustárt, 1 evőkanál mézet, sóval ízesítjük. 2 evőkanál vízzel elkevert étkezési keményítővel sűrítjük. Dúsíthatjuk tejföllel, kiegészíthetjük petrezselyemzölddel, kaporral, kaprival…

6. Az afrikai harcsafilét felszeletelünk, sózzuk, réteslisztben megforgatjuk, olajban szép pirosra sütjük, papírszalvétán leitatjuk tálalás előtt.

7. A kisütött harcsát a pürével és a mustármártással tálaljuk.

Megjegyzés

Dunszt Zsolt receptje, további fotókat és érdekességeket a recepttel kapcsolatban itt találsz! >>> - MME

Ezek is érdekelhetnek