hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Afrikai harcsafilé Dubarry módra

45 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 db afrikai harcsafilé
  • 5 dkg vaj
  • 1 db citrom
  • 40 dkg karfiol
  • A besamel mártáshoz:
  • 5 dl tej
  • 12 dkg vaj
  • 10 dkg finomliszt
  • őrölt fehérbors
  • őrölt szerecsendió
  • ételízesítő
  • A tetejére:
  • 15 dkg reszelt trappista sajt
  • A körethez:
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 db padlizsán
  • 2 db cukkini
  • 4 db paprika
  • őrölt fehérbors
  • ételízesítő
  • étolaj

Elkészítés

Elkészítés: A halszeleteket sózzuk, citromlevet csepegtetünk rá, és 10-15 percig állni hagyjuk.

A karfiolt enyhén sós vízben félpuhára főzzük, leszűrjük. Elkészítjük a besamelt: a vajat felolvasztjuk, beletesszük a lisztet, habverővel elkeverjük. Felöntjük forró tejjel, és addig forraljuk állandóan kevergetve, amíg besűrűsödik. Ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval, ételízesítővel. Hagyjuk kicsit hűlni.

A halszeletek mindkét oldalát forró vajon hirtelen átsütjük. Elég 1-1 perc oldalanként. Tepsibe vagy jénaiba tesszük egymás mellé. Minden szeletre karfiolt halmozunk, és bevonjuk a besamel mártással. Megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.

A körethez a zöldségeket vastagabb szeletekre vágjuk, serpenyőben pár csepp olajon megsütjük. Ízesítjük ételízesítővel és egy csipet fehérborssal.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Ezek is érdekelhetnek