Afrikai harcsafilé Dubarry módra

45 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • afrikai harcsafilé
  • vaj
  • citrom
  • karfiol
  • tej
  • vaj
  • liszt
  • őrölt fehérbors
  • őrölt szerecsendió
  • ételízesítő
  • trappista sajt
  • sárgarépa
  • padlizsán
  • cukkini
  • paprika
  • őrölt fehérbors
  • ételízesítő
  • étolaj

Elkészítés

Elkészítés: A halszeleteket sózzuk, citromlevet csepegtetünk rá, és 10-15 percig állni hagyjuk.

A karfiolt enyhén sós vízben félpuhára főzzük, leszűrjük. Elkészítjük a besamelt: a vajat felolvasztjuk, beletesszük a lisztet, habverővel elkeverjük. Felöntjük forró tejjel, és addig forraljuk állandóan kevergetve, amíg besűrűsödik. Ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval, ételízesítővel. Hagyjuk kicsit hűlni.

A halszeletek mindkét oldalát forró vajon hirtelen átsütjük. Elég 1-1 perc oldalanként. Tepsibe vagy jénaiba tesszük egymás mellé. Minden szeletre karfiolt halmozunk, és bevonjuk a besamel mártással. Megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.

A körethez a zöldségeket vastagabb szeletekre vágjuk, serpenyőben pár csepp olajon megsütjük. Ízesítjük ételízesítővel és egy csipet fehérborssal.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Ezek is érdekelhetnek

Friss