Elkészítés: A tojásfehérjéket csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A lisztet mély tálba szórjuk, összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, közepébe mélyedést készítünk, majd a tojások sárgájával és sör 1/3 részével simára keverjük. Apránként hozzáadjuk a maradék sört, végül kíméletesen beledolgozzuk a tojáshabot. Sűrű masszát kapunk, amit a tojáshab néhány perc múlva felhígít, így jól lehet vele dolgozni.
A halat fél órára kissé besózzuk, majd szárazra töröljük, belemártjuk a masszába, kissé lecsepegtetjük, azután forró olajban aranysárgára sütjük.
Párolt rizzsel körítjük és póréhagymacsírával díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre