Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Afrikai harcsa Esterházy módra

75 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

A halfilét megmossuk, letörölgetjük, majd átnézzük, hogy véletlenül se maradjon benne szálka. Ehhez csipeszt használjunk, majd sózzuk meg.

Ezután a lisztbe forgatjuk, és egy széles serpenyőben, a fele olajon, oldalanként 3 percig sütjük, majd félretesszük lecsepegtetni. A serpenyőt elmossuk, szárazra töröljük, a maradék olajat megforrósítjuk benne, majd a felaprított hagymát megfuttatjuk rajta. A bor felét ráöntjük, megborsozzuk, a babért beledobjuk.

Egy kevés vizet adunk hozzá, megsózzuk, és lefedve alacsony hőmérsékleten pároljuk kb. 10 percig. A petrezselymet felaprítjuk, a répát meg a gyökeret tisztítás után gyufaszálnyi csíkokra vágjuk. A hagymához adjuk, mustárral, és fél citrom levével ízesítjük, a lecsöpögtetett kapribogyót belekeverjük. Egy kevés vizet öntünk alá, és lefedve 10 percig pároljuk.

Akkor jó, ha a zöldségek kissé roppanósak maradnak. A tejfölt a maradék liszttel és a félretett borral simára keverjük, a zöldséges levet ezzel sűrítjük. Amikor kész, a sült halat ráfektetjük a tálra, és mellé adagoljuk a mártást. Köretnek spagettit kínáljunk hozzá.

Megjegyzés

Karácsonyi menüsor nélkülözhetetlen fogása a hal, most azonban vasárnapi menüként szerepelt nálunk. Nagyon szeretem az afrikai harcsát, mivel nem jellegzetes halszagú, és gyorsan elkészülő szép fehér húsú kellemes ízű halfajta. Magyarországon termesztett fajtát vettem, és az unokáim is nagyon meg voltak elégedve. Egy klasszikus receptet választottam, ami nagy sikert aratott a családi körben. - zsuzsamama56

Ezek is érdekelhetnek

Friss