A száraz hozzávalókat és a vaníliát egy tálban összekeverjük. Hozzáöntjük a kókuszzsírt és a vizet. Figyeljünk rá, mennyi vizet vesz fel - a tészta legyen lágy, de ne folyós. Lágy mozdulattal összedolgozzuk a tésztát. A muffin készítés egyik titka, hogy soha ne kevergesd hosszan a száraz összetevőket a nedvesekkel, és ne hagyd sokáig állni.
Hozzákeverjük az áfonyát, majd a tésztát a muffin formákba adagoljuk. (Én muffin papírral szoktam a formát kibélelni, de vajjal és liszttel is megteheted.)
180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 20 perc alatt készre sütjük.
Ma reggel az online jógaórát a férjem tartotta. Amíg ő veletek gyakorolt online, én reggelit készítettem neki :) Álltam a konyhában és gondolkodtam, mit készítsek.. Valamit, ami gyorsan elkészül, egészséges és finom... majd a hűtőben megláttam egy doboz áfonyát... és eldőlt :) Áfonyás muffin... Persze az, hogy egészséges-e egy muffin, azon múlik, hogy a készítő mit tesz bele, de én mindig csupa egészséges alapanyagot használok :) Az áfonya és a zabpehely szerintem jó párosítás és a vaníliával igazán különleges ízélményt nyújt. Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj! - vitaik
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!