Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Áfonyás-vaníliás párnák

60 perc
bonyolult
átlagos
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

Lábasba öntjük a tejet, továbbá a tejszínt, beleszórjuk a pudingport, és közepes lángon 2 percig főzzük. Lehúzzuk a tűzről, és beleforgatjuk a porcukrot a megmosott, pürésített áfonyával együtt. A keveréket folpakkal lefedjük, és hagyjuk kihűlni.

2.

A tésztát kitekerjük, és 16 db kisebb téglalapra felvágjuk. 8 darabot sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és a 180 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük őket. A többi tésztalap közepét négy helyen bevágjuk.

3.

Az elősütött tésztalapokat kivesszük, az áfonyás pudingot rájuk simítjuk, egy-egy bevágott tésztával befedjük őket, és kissé lenyomkodjuk azokat. A sütik tetejét megkenjük a felvert tojással, és mindet aranyszínűre sütjük.

4.

A vaníliakrémhez lábasba öntjük a tejet, beleszórjuk a porcukrot a pudingporral együtt, simára keverjük, majd közepes lángon kb. 4 perc alatt sűrűre főzzük. Lehúzzuk a tűzről, kevergetve hagyjuk kihűlni, végül a likőrrel ízesítjük. Ezzel kínáljuk a süteményeket.

Ezek is érdekelhetnek

Friss