hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Áfonyás-vaníliás párnák

45 perc
rafinált
átlagos
8 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Lábasba öntjük a tejet, továbbá a tejszínt, majd beleszórjuk a pudingport, és közepes lángon 2 percig főzzük.
  2. Lehúzzuk a tűzről, és beleforgatjuk a porcukrot a megmosott, pürésített áfonyával együtt. A keveréket folpakkal lefedjük, és hagyjuk kihűlni.
  3. A leveles tésztát kitekerjük a csomagolásból, és 16 db kisebb téglalapra felvágjuk. 8 darabot sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és a 180 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük őket.
  4. A többi tésztalap közepét négy helyen bevágjuk. Az elősütött tésztalapokat kivesszük, az áfonyás pudingot rájuk simítjuk, majd egy-egy bevágott tésztával befedjük őket, és kissé lenyomkodjuk.
  5. Az áfonyás sütik tetejét megkenjük a felvert tojással, és visszatolva a forró sütőbe, aranyszínűre sütjük.
  6. A vaníliakrém elkészítéséhez lábasba öntjük a tejet, beleszórjuk a porcukrot a pudingporral együtt, simára keverjük, majd közepes lángon kb. 4 perc alatt sűrűre főzzük.
  7. Lehúzzuk a tűzről, kevergetve hagyjuk kihűlni, végül a tojáslikőrrel ízesítjük. Ezzel kínáljuk a leveles tésztából készült süteményeket.

Ezek is érdekelhetnek