hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Áfonyás-túrós pite

75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 2 tojás sárgája
  • 1 evőkanál tejföl
  • fél csomag sütőpor
  • csipet só
  • A töltelékhez:
  • 1 kg félzsíros tehéntúró
  • 5 dkg vörös áfonya
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2-3 evőkanál búzadara
  • 1 citrom reszelt héja
  • 5 dkg vaj
  • 3 tojás
  • 20 dkg porcukor

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a sütőporral elkevert lisztben elmorzsoljuk a vajat, a többi hozzávalóval gyorsan összegyúrjuk, és fél órát pihentetjük a hűtőben.

A töltelékhez a vajat habosra keverjük, összekeverjük az áttört túróval, a tojások sárgájával, a cukrokkal, a citromhéjjal és az áfonyával. Csipet sóval a tojások fehérjét kemény habbá verjük, és finoman a túróba forgatjuk.

A tésztát két felé osztjuk, az egyiket közepes kikent tepsibe nyújtjuk. Rásimítjuk a túrótölteléket, és befedjük a másik kinyújtott lappal.
Tetejét villával megszurkáljuk, és előmelegített 180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük.

A tepsiben hagyjuk kihűlni, porcukorral megszitáljuk, szeleteljük, és tálalhatjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss