Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Áfonyás-túrós-habos süti

75 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Előszőr a 3 szem krumplit főzöm meg sima vízben héja nélkül.

A tésztához valókat egy tálban jól összegyúrom, és egy közepes tepsibe belenyomkodom. 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütöm.

A krémhez valókat szintén összekeverem, a krumplit krumplinyomón átpasszírozom, és ezt is a túrós krémhez adom. (Búzadara helyett használom, így másnapra sem keményedik meg a krém, hanem finom puha marad).

A sütőből kiveszem a tésztát, rákanalazom a krémet, megszórom áfonyával (vagy bármilyen finom gyümölccsel), és 180 fokon kb. 30 percig sütöm.

A tojások fehérjét a végén kemény habbá (habcsók) verem géppel, és rákenegetem a süti tetejére. Visszatolom a sütőbe, de most már csak 130 fokon sütöm kb. 15 percig, amíg a hab megszikkad rajta.

A tepsiben hagyom kihűlni, vizes késsel szeletelem.

Megjegyzés

Egyszerűbb lenne a túrós krémhez búzadarát adni, de a hütőbe téve ez másnapra megkeményedik, míg ha főtt krumplival keverem ki, akkor puha marad, és felszívja a nedvességet is. - ekesandi

Ezek is érdekelhetnek

Friss