Elkészítés: A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Kivajazunk 4 darab kb. 10 cm átmérőjű tűzálló tálkát.
A vajat megolvasztjuk. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral krémesre keverjük, felváltva beledolgozzuk a lisztet és a tejet, majd a vajad is hozzáadjuk. Végül beleforgatjuk a tojáshabot. A formákba szétosztjuk.
Az áfonyát leöblítjük, szárazra töröljük, és keveset félretéve a tésztára szórjuk. A sütőben kb. 30 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.
A díszítéshez a tejszínt habbá verjük, és minden tortácskára 1-1 adagot halmozunk. Megszórjuk a maradék friss áfonyával, és így tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre