hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Áfonyás torta

60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 1. A pudingport keverjük el egy kevés tejjel. A megmaradt tejet öntsük egy lábosba, adjunk hozzá 5 dkg cukrot, forraljuk fel, majd öntsük bele a pudingporos tejet is. Pár perc alatt főzzük sűrű krémmé, aztán töltsük egy edénybe. A tetejére szórjunk 5 dkg porcukrot, és hagyjuk kihűlni. A túrót keverjük össze a maradék porcukorral, a vaníliás cukorral, a puha vajjal, majd végül a vaníliapudinggal.

2. A zselatint áztassuk be, és hagyjuk megduzzadni, aztán nyomkodjuk ki, és keverjük el fél deci habtejszínben. Melegítsük fel annyira, hogy elolvadjanak a lapok, picit hűlni hagyjuk. A többi tejszínt verjük habbá, és a zselatinnal együtt keverjük a túrókrémhez.

3. A kapcsos tortaforma alját rakjuk ki piskótával. A krém felébe keverjünk 15 dkg megmosott áfonyát, és kenjük a piskótára. Rakjuk rá a maradék piskótát, arra pedig a megmaradt túró felét. Szórjuk meg 15 dkg áfonyával.

3. Az áfonyarétegre kenjük rá a maradék túrókrémet. A tortát tegyük hűtőbe, és pihentessük legalább 1 órán keresztül. Ha lehűlt, szedjük ki a formából, majd díszítsük ki a tetejét a maradék áfonyával.

Ezek is érdekelhetnek