hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Áfonyás tejföltorta

5/5
60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 2 tojás
  • 4 dkg liszt
  • 4 dkg cukor
  • A krémhez:
  • 25 dkg tejföl ( 18%-os)
  • 1,5 dl tejszín
  • 30 dkg friss áfonya
  • 6-8 dkg porcukor (ízlés szerint több-kevesebb)
  • 7 lap zselatin
  • A tetejére:
  • 15 dkg friss áfonya

Elkészítés

Elkészítés: 1. A piskótához a tojásfehérjét nem túl kemény habbá verjük. A sárgáját kihabosítjuk a cukorral, belekeverjük a tojásfehérjét és a lisztet. Sütőpapírral kibélelt formában, 160 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük. Lehúzzuk a papírt az aljáról, visszatesszük a formába, kihűtjük.

2. A zselatinlapokat hideg vízbe tesszük 5 percre. Kicsavarjuk, majd pici vízzel felöntve kis lángon, kevergetve felolvasztjuk, pár percre félretesszük hűlni.

3. Az áfonyát megmossuk, leszárazzuk, botmixerrel pürésítjük, félretesszük.

4. A tejszínt kemény habbá verjük,majd hozzákeverjük kézi habverővel a tejfölt, a porcukrot és az áfonyapürét. Ekkor kóstoljuk meg, ha nem elég édes, még adjunk hozzá cukrot.

5. A krémből vegyünk ki 2-3 evőkanálnyit, és keverjük el a zselatinnal, majd adjuk a krémhez, és alaposan keverjük el.

6. Öntsük a krémet a kihűlt piskótaalapra, és 1 éjszakára, de min. 4-5 órára tegyük hűtőbe. Tetejét friss áfonyaszemekkel rakjuk ki tálalás előtt.

Ezek is érdekelhetnek

Friss