Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Áfonyás-szedres muffin

30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Két külön tálban összekeverjük a száraz és nedves hozzávalókat. Egyikben a lisztet, a zabpelyhet, a sütőport és a cukrot, a másikban a tojást, a joghurtot, az olajat és a citromaromát. A száraz anyagokhoz öntjük a tojásos maszátm és gyors mozdulatokkal elkeverjük, beleszórjuk az áfonyát, ezzel is összeforgatjuk. Nem szabad sokáig kevergetni, csak épp öszeálljon a tészta!

Papírkapszlival bélelt muffintepsi mélyedéseibe 1-1 nagyobb evőkanál masszát rakosgatunk, és mindegyik közepébe egy szedret teszünk. 180 fokos sütöben tűpróbáig sütjük.

Nem fog nagyon feljönni, viszont nagyon finom, porhanyós lesz a tésztája, könnyen elválik a muffinpapírtól. Ahogy a közepében összesül a gyümölcs, kicsit olyan mintha lekvár lenne benne.

Ezek is érdekelhetnek

Friss