Elkészítés: Két külön tálban összekeverjük a száraz és nedves hozzávalókat. Egyikben a lisztet, a zabpelyhet, a sütőport és a cukrot, a másikban a tojást, a joghurtot, az olajat és a citromaromát. A száraz anyagokhoz öntjük a tojásos maszátm és gyors mozdulatokkal elkeverjük, beleszórjuk az áfonyát, ezzel is összeforgatjuk. Nem szabad sokáig kevergetni, csak épp öszeálljon a tészta!
Papírkapszlival bélelt muffintepsi mélyedéseibe 1-1 nagyobb evőkanál masszát rakosgatunk, és mindegyik közepébe egy szedret teszünk. 180 fokos sütöben tűpróbáig sütjük.
Nem fog nagyon feljönni, viszont nagyon finom, porhanyós lesz a tésztája, könnyen elválik a muffinpapírtól. Ahogy a közepében összesül a gyümölcs, kicsit olyan mintha lekvár lenne benne.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre