Elkészítés: A szarvascombot az elkészítés napja előtti este egy tálba tesszük az olajjal összekevert pácfűszerrel, és másnap elkészítésig így tároljuk. Ha elővesszük a húst, gondosan szedjük le róla a fűszerdarabokat, és kockázzuk fel kétujjnyi darabokra.
A lekapart fűszert szűrjük ki az olajból, és a 2 vöröshagymával együtt turmixoljuk le. A hagymapépet azzal a kevés olajjal, ami a fűszerrel együtt benne maradt, tegyük kuktába, és kezdjük párolni. Ha a hagyma már rotyogott 1-2 percet, a feldarabolt húst is keverjük hozzá, majd süssük elő némileg.
A vörösbort öntsük a húsra, hogy éppen ellepje, és keverjük hozzá a fél üveg áfonyadzsemet. Majd néhány perc forrás után ízlés szerint sózzuk. Ha a fűszerezést megfelelőnek ítéljük, zárjuk le a kuktát, és hagyjuk alacsony lángon főni a pörköltet 1 órán át.
Miután lezártuk a lángot, várjunk 10 percet, majd burgonyafánkkal és a maradék áfonyadzsemmel tálalva kínáljuk!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre