Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Áfonyás szarvasgerinc

MME MME
120 perc
rafinált
költséges

Elkészítés

Elkészítés: 3 nappal a sütés előtt bepácoljuk a gerinchúst: az olajat, a mustárt, a durvára tört borsot és a zúzott fokhagymát kikeverjük, mindenki ízlésének megfelelő mennyiségben. Minimum annyi legyen a pác, hogy vastagon bevonja a hús minden részét. Hűtőben érleljük.

Sütés előtt kissé letörölgetjük, és forró serpenyőben kevés olajon megsütjük mindkét oldalát, sózzuk. Ha valaki átsültebben szereti, tegyen rá fedőt, és még süsse kis lángon egy ideig.

Ha megsült vegyük ki a serpenyőből, öntsük fel borral a visszamaradt pecsenyelevet, tegyük hozzá az áfonyadzsemet, és mártás sűrűségűre forraljuk be. Kóstoljuk meg, és ízesítsük, ha szükséges.

Tálaláskor a húst ferdén vastag szeletekre vágjuk, és a mártással leöntve, burgonyakrokettel tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek