Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Áfonyás-sajttortás palacsinta

15 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 10 dkg teljes kiörlésű édes keksz
  • 3 ek liszt
  • 2 db tojás
  • 1 csipet só
  • 1 csipet vaniliacukor
  • 1 tk cukor
  • 5 dl tej
  • A krémhez:
  • 1 csomag vanília ízű pundingpor
  • 5 dl tej
  • 3 ek cukor
  • 18 dkg krémsajt
  • 5 dkg teljes kiörlésű édes keksz
  • Díszítés:
  • 10 dkg áfonya
  • aprított keksz
  • porcukor

Elkészítés

  1. A kekszet egy zacskóba tesszük és morzsává aprítjuk. Hozzádjuk a lisztet, a tojást, a sót és a cukrokat, majd felöntjük tejjel és csomómentesre keverjük. A palacsintákat a szokásos módon kisütjük.
  2. A pundingport csomómentesre keverjük egy kis adag hideg tejben, majd hozzáadjuk a cukrot és a maradék tejet. Miután felfőztük, hozzákeverjük a sajtkrémet és az aprított kekszet. 
  3. A palacsintát csíkokra vágjuk, a tetejére tesszük a sajtkrémes pudingot, végül meghintjük áfonyával  és kekszdarabkákkal.

    16 ELLENÁLLHATATLAN ÁFONYÁS DESSZERT>>>

     

Ezek is érdekelhetnek