Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Áfonyás sajttorta

29 szavazat
15 perc
egyszerű
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A darált kekszet az olvasztott vajjal és a langyos tejjel alaposan összekerjük, majd egy 22 cm-es kapcsos tortaformát kibélelünk vele. Pohár segítségével egyenlegesen lenyomkodjuk a masszát, majd a hűtőbe tesszük 2 órára.
  2. Az áfonyát a cukorral és a citromlével összepépesítjük, tűzálló edénybe öntjük, és forráspontig főzzük.
  3. A vízzel kikeverjük a zselatinport, majd mikróban 20 másodperc alatt felmelegítjük.
  4. Keverőtálba öntjük a mascarponét, hozzáadjuk a habtejszínt, a porcukrot és a vaníliaaromát, majd és habverővel jól felverjük. A krémbe öntjük az áfonyaszószt, a meleg zselatinos vizet, és az egészet habverővel alaposan összekeverjük.
  5. A kekszes tortaalapra rétegezzük a krémet, egyenletesen elsimítjuk rajta, és további 2-3 órára visszatesszük a hűtőbe.
  6. Tálalás előtt friss áfonyával díszíthetjük a sajttortát.

Ezek is érdekelhetnek

Friss