Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Áfonyás sajttorta-pohárkrém

30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az áfonyát, a kristálycukrot és egy csomag vaníliás cukrot egy tányérba tesszük, majd betesszük a mikrohullámúsütőbe és a legmagasabb fokozaton 2-3 percig melegítjük. Ezután kivesszük és óvatosan összekeverjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. A kekszet összemorzsoljuk és egyenlően elosztjuk a poharakba.
  3. A mascarponét simára keverjük az ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal és a citromlével. A habtejszínt kemény habbá verjük, majd apránként, kézi habverővel hozzákeverjük a mascarpone-krémhez.
  4. A mascarponés-habos krémet a poharakban lévő keksz tetejére rétegezzük, majd utána rákanalazzuk az áfonyamártást. Hűtőbe tesszük, hogy kellően lehűljön.

Még több pohárkrém recept! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss