hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Áfonyás sajtkocka

MME MME
90 perc
egyszerű
megfizethető
12 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Az alaphoz a kekszet morzsásra törjük, majd összedolgozzuk a megolvasztott vajjal és a cukorral. Egy kivajazott tepsibe nyomkodjuk a keveréket. Lefedjük alufóliával, majd 175 fokos sütőben 7 percig sütjük, ezután kivesszük, és hagyjuk kihűlni.
  2. A töltelékhez a krémsajtot és a cukrot habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, a megmosott citrom lereszelt héját, majd egyenként belekeverjük a tojásokat is. A krémsajtos keveréket az elősütött kekszes alapra simítjük. Végül a megtisztított áfonyát kissé belenyomkodjuk a krémbe.
  3. A tepsit sütőtálcára tesszük, majd forró vizet öntünk köré. Ezután 50-60 percig sütjük a 175 fokos sütőbe. Végül hagyjuk a sütőben kihűlni a süteményt. Szeletelve tálaljuk. 

Ezek is érdekelhetnek