Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Áfonyás sajtkocka

MME MME
90 perc
egyszerű
megfizethető
12 adag
Hozzávalók
  • Az alaphoz:
  • 15 dkg zabkeksz
  • 8,7 dkg vaj + a tepsihez
  • 6,7 g kristálycukor
  • A töltelékhez:
  • 67,5 dkg tejszínes krémsajt
  • 20 dkg kristálycukor
  • 24 dkg tejföl
  • 1 db biocitrom
  • 3 db tojás
  • 38 dkg áfonya
  •  

Elkészítés

  1. Az alaphoz a kekszet morzsásra törjük, majd összedolgozzuk a megolvasztott vajjal és a cukorral. Egy kivajazott tepsibe nyomkodjuk a keveréket. Lefedjük alufóliával, majd 175 fokos sütőben 7 percig sütjük, ezután kivesszük, és hagyjuk kihűlni.
  2. A töltelékhez a krémsajtot és a cukrot habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, a megmosott citrom lereszelt héját, majd egyenként belekeverjük a tojásokat is. A krémsajtos keveréket az elősütött kekszes alapra simítjük. Végül a megtisztított áfonyát kissé belenyomkodjuk a krémbe.
  3. A tepsit sütőtálcára tesszük, majd forró vizet öntünk köré. Ezután 50-60 percig sütjük a 175 fokos sütőbe. Végül hagyjuk a sütőben kihűlni a süteményt. Szeletelve tálaljuk.

TOP 10 CHEESECAKE, AVAGY A LEGJOBB SAJTTORTA RECEPTEK >>> 

7 KEKSZ ALAPÚ, EGYSZERŰ DESSZERT, AMINEK SENKI NEM TUD ELLENÁLLNI! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss