Elkészítés: A lisztet összegyúrjuk a vajjal, 10 dkg cukorral és 1 tojással. Cipóvá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és 1 órára hidegre tesszük.
Az áfonyát átválogatjuk, szűrőkanálban vízbe mártjuk, lecsepegtetjük.
A maradék 3 tojást kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgáját a maradék cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Beledolgozzuk a tejfölt, a joghurtot, majd beleforgatjuk a tojáshabot.
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.
A tésztát tepsi nagyságú tésztalappá nyújtjuk. Sütőpapírral kibéleljük a tepsit, belesimítjuk a tésztalapot. Villával megszurkáljuk, megszórjuk zsemlemorzsával, az áfonyával, és rálocsoljuk a tejfölös tojást. A sütőben kb. 45 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.
A tejszínt kemény habbá verjük, a felszeletelt sütit ezzel tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre