Áfonyás pillangók

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • liszt
  • tej
  • kristálycukor
  • élesztő
  • vaj
  • tojás
  • kardamom
  • vaníliás cukor
  • barnacukor
  • szegfűszeg
  • áfonya
  • narancs
  • rum
  • vörösbor
  • zseléfix
  • fahéj
  • mogyoró
  • csillagánizs

Elkészítés

Elkészítés: A szitált liszthez adom a kelt tészta további hozzávalóit. Dagasztófejjel ellátott robotgéppel addig keverem, amíg a tészta el nem válik a tál falától. Átgyúrom. Letakarva 20 perc alatt duplájára kelesztem.

Elkészítem a dzsemet. Kihűtöm annyira, hogy kemény legyen, de kenhető.

A megkelt tésztát vékonyra, kb. 30x50 cm téglalappá nyújtom. Egyenletesen megkenem a hideg töltelékkel. Hosszanti oldalainál kezdve szorosan feltekerem. Felszeletelem trapéz formára. A trapézok közepét egy kés tompa felével benyomom.

A pillangókat sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, nem túl közel egymáshoz, hogy legyen helyük hízni. Tetejüket megkenem tojássárgával és megszórom pörkölt mogyoróval. Mire végzek, már lehet is sütni..

Előmelegített sütőben, 170 fokon kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütöm. Vaníliás porcukrot szitálok a tetejére.

Megjegyzés

A tészta készítése megtetszett, és mivel szeretjük az áfonyás sütiket, elkészítettem, és nagyon finomra sikerült. - zsuzsamama56

Ezek is érdekelhetnek

Friss